Site name

SPS: Stožer i divovi

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) i narodna poslanica, Snežana Paunović, izjavila je danas u Smederevu da, u godini kada obeležavaju svoj 27. rođendan, socijalisti predstavljaju stožer političkog sistema, prenosi Podunavlje.info.

2

Piše: D. Đ.

11. novembar 2017. 20:47

SPS: Stožer i divovi

“Možete da nas ne volite, ali morate da nas poštujete. Probali ste da nas uništite, mi smo se podigli kao Feniks, što nije bilo za očekivati. Ne miruju ni danas, i danas slušamo spekulacije i upozoriću na novinske članke koji su klasičan spin i pokušaj da se SPS predstavi kao teren na kome se interno raspravljamo oko funkcija. Toga nema, nema nikakvih težnji.”

Paunović je parafrazirala reči partijskog kolege Branka Ružića da su oni partija “političkih divova” i rekla da je istina da SPS kao rasadnik ozbiljnih političkih kadrova s pravom može da kaže da ima političke divove.

“Kada imate političke divove onda ste pretnja. Kada ste pretnja, onda probate da spinujete priču kako su politički divovi u nekakvom sukobu. Kada je neko div, on nema svest o tome da sa nekim treba da se sukobi. On poštuje svoje saradnike i svoje protivnike i to je osnovna karakteristika kompletnog rukovodstva SPS-a.”

Ona je ocenila da je to “jedan simpatičan signal koji kaže da mi ne samo da postojimo, nego pretimo i dok god pretimo, bićemo tema”.

Takođe se osvrnula i na “napad koji trpi naš Mrka, najveći graditelj Srbije koji je pokazao da može ono što niko drugi ne može” i zaključila da “kada struku kritikuje amaterizam, onda dolazi do ovakvih neprijatnih situacija”.

Pored lepih reči koje je uputila ministrima u Vladi Srbije iz redova SPS-a, za predsednika stranke i “političkog virtuoza”, Ivicu Dačića, rekla da je “najveći političar savremenog doba” kada je u pitanju Srbija.

“Zato što je očuvao SPS kada je bilo najteže, kada su težili da nas unište. Sačuvao je jedinstvo i vratio nas u vlast i mi smo u vlasti praktično od 2006. godine kada smo podržali manjinsku vladu Voje Koštunice. To govori da će svaka naredna vlast biti vlast sa socijalistima, do one vlade koja će biti socijalistička.”

Parafrazirajući navode Slavice Đukić Dejanović (specijalizirala neuropsihijatriju) o razlici između muškog i ženskog mozga, da žene sanjaju u boji a muškarci crno-belo, ona je na kraju pozvala “sve žene Srbije da oboje njihove snove” i zaključila “lepše će biti i Srbiji i svetu”.

Narodna poslanica, član Predsedništva SPS-a i sekretar Foruma žena socijalista, Snežana Paunović, zajedno sa prof. dr Snežanom Bogosavljević Bošković, prisustvovala je u subotu Izbornoj skupštini Foruma žena Gradske organizacije SPS Smederevo.

 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Zemun grad SPO

12. novembar 2017.

Kojeg je to stozer sistema SPS? Da li ovog iz kojeg u drzave demokratskog zapada, bez povratka, svake godine ode nekoliko desetina hiljada mladih i obrazovanih ljudi. Ne znamo da li je ta partija stozer, ali je svakako tvorac sistema u kojem pojerdinci vec tri decenije svoje bogatstvo i moc sticu na nesreci i siromasenju ogromne vecine ljudi. Gurnuli su nas u ratove sa susedima i svetom i u izolaciju, opljackali najvecom inflacijom na svetu i piramidalnim bankama, skrivili egzoduse iz krajina i gubitak Kosova... Svaku nesrecu skupo nam prodali kao svoju pobedu i jos se hvale kontinuitetom svoje politike. Tu politiku osetili smo svi na svojoj kozi, od Stambolica, Curuvije, preko civila zatrpanih u masovnim grobnicama. I danas smo taoci problema nastalih dok je Daciceva partija vedrila i oblacila nad ovim prostorima. Vecina tajkuna je iz tog ratnog perioda, kosovski problem takodje, kao i haski tribunal. Eto i kadrovi iz tog vremena nicu kao pecurke posle kise na vazne medijske, drustvene i politicke funkcije. Neka nam je Bog u pomoci...

Kalča

12. novembar 2017.

Tačno, SPS jeste stožer sveukupnog događanja, do juče u Jugoslaviji i Srbiji, sada u Srbiji (naravno, ne celoj). U bratskom zagrljaju sa HDZ-eom (nežna ljubav međusobnog nenapadanja i podržavanja između miloševića i Tuđmana - od Karađorđeva pa nadalje) su pokrenuli bratoubilački rat kakav ovde u istoriji nije viđen. To jeste stožerno. Pokrenuli su pljačku društvene svojine kakva ovde nije viđena. I to je stožerno. Potpalili i još potpaljuju naci-šovinizam kakav ovde nije viđen. I to je... Ugazili su i ogadili svaku ideju levice zajedno sa zlom ženom Mirjanom M. i njenim fasistoidnim JUL-om koji je porodio Juline i našeg gebelsoidne Mitroviće... (balkanoidne "čegevariste" gladne tuđeg znoja, krvi i para). I to... Kako samo neuki nacišovinisti sami sebe definišu, to je divno. SPS samom sebi tepa kao stožeru. Pojam stožer izborno znači: stožer je ustrojstvena radna ustanova Ustaškog pokreta. E, tu ste stožernici srpski.