Site name

Nakon paljenja automobila zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura (SNS) u dvorištu njegove porodične kuće

Policijska zaštita funkcionera zbog rata u SNS

Nakon što je gradonacelnik Niša Darko Bulatović (SNS) od načelnika Policijske uprave Ninoslava Mitića zatražio policijsku zaštitu za svog zamenika Miloša Banđura (SNS), kome je u noći imeđu srede i četvrtka izgoreo automobil u dvorištu porodične kuće...

7

Piše: Z. Miladinović

Niš 18. novembar 2017. 08:51

Policijska zaštita funkcionera zbog rata u SNS

Foto: Južne vesti - print screen/Facebook

.. a Banđur izrazio sumnju da je zapaljen zbog njegovog suprotstavljanja neregularnostima na nedavnom konkursu za izbor direktora javnih preduzeća, policija „sprovodi određene procene i analize nakon kojih će predložiti mere zaštite“, saopšteno je za naš list iz više izvora.

Banđurov automobil marke „škoda fabia“ je, uprkos kiši, potpuno izgoreo u požaru i od njega je ostala samo školjka. Automobil se nalazio se u malom prednjem dvorištu kuće, na nekoliko metara od prozora stana u prizemlju u kojem su spavali njegovi roditelji, i čija su stakla popucala. Na lice mesta došli su vatrogasci i policija, nešto kasnije i forenzičari, a Banđur je dao izjavu policijskom inspektoru.

- Nisam se nikome zamerio ni lično, a ni na poslu zamenika gradonačelnika, koji ne podrazumeva sklapanje ugovora, javne nabavke ili slične angažmane u kojima može biti ugrožen nečiji finansijski ili drugi interes. Pretpostavljam da bi povod mogao biti nedavni konkurs za izbor direktora javnih preduzeća, čije sam poništenje tražio i javno ukazao na niz neregularnosti, među kojima je i sumnja u autentičnost nekih od podnetih diploma i kršenje zakona druge vrste. Dva direktora koja je predložila Komisija (direktori vododovda Naissus i JKP Medijana, oba kandidati SNS-a, p.a.) nakon toga nisu izabrani. Paljenje automobila mogla bi biti ružna poruka nekih ljudi koji su povezani sa tim konkursom, a povezali su se i sa kriminalnim krugovima- kazao je Banđur.

Incident je izazvao reagovanje više opozicionih stranaka i grupa građana, koje su najoštrije osudile taj „vandalski čin“, „nasilje“ i „kriminal“, te pozvale nadležne državne organe da ispitaju sve okolnosti i otkriju i kazne počinioce. Neke od njih podsetile su na duboko suprotstavljene struje unutar niškog SNS-a, koje postoje godinama unazad, uz ocenu da bi ovaj požar, ukoliko je zaista podmetnut, mogao biti jedna od posledica takvog stanja.

Branislav Jovanović, iz GG „Niš- moj grad“, kazao je da se „lokalna vlast već šest godina bavi razrešenjem ličnih interesa i da uveliko besni rat političkih klanova u njenim redovima“, pitajući: „Da li je na delu politički rat do istrebljenja?“. Narodna stranka je ocenila da je, ukoliko je tačno da je požar posledica kontoverznog konkursa, sukob interesnih grupa unutar niškog SNS-a poprimio razmere otvorenog nasilja“. Niška DS je zaključila da „politički sukobi ne smeju da se pretvore u ovakve obračune“, a Srpski pokret Dveri da „politička borba se ne sme da se pretvori u mafijaške obračune“.

Nakon incidenta oglasio se i Gradski odbor SNS-a, predvođen poverenikom odbora Zvezdanom Milovanovićem, koji je, takođe, pozvao nadležne da rasvetle slučaj. U saopštenju je navedeno da su članovi odbora i Milovanović „šokirani“ vešću o incidentu. Sam Banđur je danas za naš list kazao da je za saopštenje niškog odbora SNS-a „saznao iz medija“, a da ga poverenik Milovanović nije kontaktirao.

Prema nezvaničnim izvorima našeg lista, Milovanović je presudno kontrolisao kontroverzni konkurs za izbor direktora javnih preduzeća, kako bi „nametnuo svoje kandidate“, a Bulatović i Banđur bili protiv nekih od ključnih Milovanovićevih rešenja. Milovanović je za naš list negirao takav uticaj.

Poverenik SNS-a za Niš je nakon toga na sastanku Gradskog odbora saopštio da je „Izvršni odbor SNS-a Banđuru izrekao poslednju opomenu pred isključenje iz SNS-a jer je povodom ovog konkursa javno istupao protiv interesa stranke i opozicionim listovima i glasilima davao izjave i dostavljao podatke“. Banđur je predhodno o „nepravilnostima“ na konkursu govorio za naš list i internet portal Južne vesti. U kasnijim izjavama za medije Milovanović je, pak, negirao da će on biti sankcionisan iz ovih razloga, već je kao razlog naveo „stranačku nedisciplinu“. Zamenik gradonačelnika Niša je danas kazao da „uprkos brojnim pokušajima, od IO SNS do sada nije uspeo da dobije rešenje o predisključenju, odnosno bilo kakav papir u vezi sa tim“.

Gradonačleniku otrovali psa?

Branislav Jovanović („Niš- moj grad“) je u regovanju podsetio da je paljenje automobila „drugi slučaj obračuna zaraćenih političkih klanova, a da je prvi bio kada su pre par meseci otrovali psa gradonačelniku Niša, o čemu je već govorio na prethodnoj sednici Skupštine grada“. Gradonačelnik Bulatović danas nije odgovarao na naše pozive, kako bi pojasnio da li se ovo dogodilo, te da li je eventualno bio izložen i nasilju druge vrste.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Baa

18. novembar 2017.

Borba za moc kao na Siciliji

Tommy

18. novembar 2017.

Kakav čovek može da otruje nečijeg psa?

Dusan

18. novembar 2017.

Ko to prica po Nisu da je obracun medju bagrom poceo odskora?

scoby

18. novembar 2017.

Eh da je srece da se medjusobno istrebi ovaj pacovski nakot...

pakita

18. novembar 2017.

" Dobar dan, SNS izvolite, šta želite da naručite?", "Molim vas jednu paljevinu sicilijanu na adresi toj i toj "... "Stižeee u najkraćem roku. U našoj ponudi imamo i rušenje objekata noću pod fantomkama ako ste zainteresovani, razmislite. Prijatno". TU TUUU

Djekso

19. novembar 2017.

Istina je da Skoda nije imala.Atest za Plin Zato je izgorela

Djekso

19. novembar 2017.

Ako budu Dobili Izbore Ukrasce dovoljno i vrlo brzo ce dobiti Nov novcat Auto Samo gledaj