Site name

Mladić možda neće izaći na suđenje

Advokat haškog optuženika Ratka Mladića Dragan Ivetić izrazio je danas sumnju da će njegov klijent prisustvovati izricanju presude pred Haškim tribunalom, koje je zakazano za sredu, javio je AP.

4

Piše: FoNet

Hag 20. novembar 2017. 15:12

Mladić možda neće izaći na suđenje

Foto: EPA / TOUSSAINT KLUITERS

Ivetić je izjavio u Hagu da Mladićev tim advokata već nekoliko nedelja traži procenu njegovog zdravstvenog stanja i da ne pokušavaju da obstruiraju proceduru pred tribunalom.

On je dodao da je jedan lekar upozorio da je Mladićevo zdravstveno stanje takvo da bi svaki stres, uključujući pojavljivanje pred sudijama, moglo da dovedo do srčanog ili moždanog udara.

Mladićevi advokati u proteklih nekoliko dana podneli su tribunalu više zahteva za procenu njegovog zdravstvenog stanja.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Lq

20. novembar 2017.

Treba ga odvesti u Srebrenicu, i tamo mu pročitati presudu!

Mladen Mladenović

20. novembar 2017.

Kako li je general Mladić uspeo da obuzda svoju radoznalost da iz prve ruke čuje presudu, koja je za najveći broj Srba, prava enigma?! Mislim, koga to više zanima? Presude su obesmislile same sebe. U njih niko ne veruje. Ni oni koji ih donose, ni optuženi a ponajmanje oni koji optužuju. Jedina svrha tih presuda je da se sa njima neko ucenjuje, da se sa njima maše i na osnovu njih ostvaruju neki prljavi politički interesi. Posebno oni, koji se nisu ostvarili ratom.

Dr Mans

20. novembar 2017.

Bio ili ne bio prisutan na izricanju presude, ratni zlocinac R.Mladic je svoje vec odsvirao. "Pusten je niz vodu" kada je u Bosni stvoren ratni plen Milosevicevog SPS i radikala fantomska "republika srpsko/sumska". Kada se sudi nekom arhitekti za krivo napravljeni toranj, sudjenjem njemu i toranj se istvovremeno rusi. Da nekome na padne na glavu i da ne zagadjuje okolinu. Slicno ce biti i sa tkz "rs" u Bosni..Vec postoji jedna republika Srbija -druga sa slicnim.nazivom u susednoj BiH drzavi joj nije potrebna.

THAAD

21. novembar 2017.

Kako bi to pojavljivanje pred sudijama moglo da izazove stres,moždani ili srčani udar,kada ih nije izazvao genocid u Srebrenici koji je naredio ?! Možda mu nije čista savest pa neće moći da podnese da neko drugi odlučuje o njegovoj sudbini,kao što je i on odlučivao ?!