Site name

Glavni odbor SPS o imenovanju Zagrađanina?

Na sednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije u nedelju, 3. decembra, Vladimir Zagrađanin bi mogao da bude predložen za predsednika Izvršnog odbora SPS, tvrde obavešteni izvori Danasa.

Piše: J. L.

Beograd 02. decembar 2017. 08:07

Glavni odbor SPS o imenovanju Zagrađanina?

Prema njihovim saznanjima, Zagrađanin sa grupom funkcionera lobira kako bi se prvo unutar partije izborio za neku važnu funkciju, i da bi potom nakon tog postavljenja dobio poziciju i u Vladi. Navodno, njegove aspiracije idu i do mesta državnog sekretara u Ministarstvu odbrane.

Prema navodima naših sagovornika, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS, kojoj su socijalisti glavni koalicioni partneri, ne želi "ni da čuje" za kadrovske kombinacije sa Zagrađaninom. Kada je reč o lideru socijalista Ivici Dačiću, on je, prema tumačenju izvora sa političke scene, spreman da insistira na nekoj visokoj poziciji za Zagrađanina. Međutim, tu mu je problem ne samo stav Vučića nego i to što većina unutar SPS smatraju da je Zagrađanin teško kompromitovan aferom "kofer" i da bi za partiju bilo kontraproduktivno svako njegovo postavljenje.

Podsetimo, vodeća funkcija u Izvršnom odboru SPS je upražnjena od kako je Dijana Vukomanović napustila SPS. Vladimir Zagrađanin javnosti je najpoznatiji po aferi "kofer" - njega i Dejana Simića, bivšeg viceguvernera NBS, Apelacioni sud je 2011. oslobodio optužbe za uzimanje mita radi vraćanja dozvole za rad Kreditno-eksportnoj banci. Afera je nazvana "kofer" zato što je Zagrađanin u januaru 2006. doneo u koferu sto hiljada evra u Simićev stan. Ivica Dačić je napustio stan 15 minuta pre dolaska policije, kako se tvrdilo, na poziv tadašnjeg sekretara vlade Dejana Mihajlova. Dačić je u ovom procesu saslušan kao svedok. SPS je u to vreme podržavao manjinsku vladu Vojislava Koštunice.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.