Site name

Unutrašnja dešavanja u Pokretu slobodnih građana

Prelević napustio PSG, Mladenović: Nikada nisam bio aktivan član

Advokat Božo Prelević, nakon što je pre desetak dana izabran za člana Predsedništva Pokreta slobodnih građana, podneo je ostavku u pokretu koji predvodi Saša Janković, potvrdio je za sajt Danasa.

2

Piše: B. Cvejić

Beograd 05. decembar 2017. 15:07

Prelević napustio PSG, Mladenović: Nikada nisam bio aktivan član

Foto: Medija centar

Prelević nije želeo mnogo da obrazlaže taj svoj potez, već je samo kratko rekao da je došlo do “razmimoilaženja” i da im želi sve sve najbolje.

Mediji su jutros pustili da je pokret Saše Jankovića napustio i reditelj Kokan Mladenović. Mladenović je za sajt Danasa potrvdio da je napustio Pokret i dodao da on nikada nije ni bio aktivan član* ovog pokreta kao i da nije u kontaktu sa njima.

“Ja sam učestvovao aktivno u kampanji, jer sam te ideje prepoznao kao nešto dobro za Srbiju. Takođe, dao sam svoj potpis za osnivanje Pokreta slobodnih građana, ali nikada nisam bio aktivan član, nisam posle bio u komunikaciji sa njima, niti sam ja neko ko se bavi politikom. Dakle, nisam bio niti sam u kontaktu sa njima, nisam bio aktivan”, navodi Mladenović.

Nakon odlaska nekoliko članova, pre desetak dana je izabrano novo Predsedništvo Pokreta koje su od tada činili Janko Baljak, Nikola Đuričko, Rade Veljanovski, Božo Prelević, Jene Maglai, Nebojša Milenković, Slavoljub Nikolić, Snežana Tasov i predsednik Pokreta Saša Janković.

Prethodno PSG su napustili Dušan Teodorović, Srđan Škoro, Tatjana Vojtehovski, Milica Kralj, Zoran Ivošević...

Ostavke u Predsedništvu podneli su nedavno i Goran Marković i Aida Ćorović iz privatnih razloga, ali njih dvoje su najavili da ostaju u Pokretu.

* NAPOMENA: U prethodnoj verziji teksta pisalo je da Mladenović nikada nije ni bio član, a zapravo je rekao da nikada nije bio aktivan član. Izvinjavamo se zbog lošeg razumevanja gospodinu Mladenoviću i čitaocima.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

VRLO TESKO

05. decembar 2017.

Tesko je poverovati da je sam pokret bio pod kontrolom Jankovica jer nije realno , jankovic nije kapacitet za tako nesto to se znalo ali umrezavanjem supruge sve pada u vodu i pokret gubi smisao jer odlaze ljudi koi nesto mogu da urade i cela ujdurma pada u vodu i nkad se nece povratiti .

Gagi

05. decembar 2017.

Do izbora za Skupštinu grada Beograda koji se moraju održati najkasnije do 25.03.2018. ostalo je još samo 110 dana. Odlazak iz PSG Bože Prelevića, koji je bio poverenik za Beograd i koji je trebalo da bude glavni »nosilac« kampanje PSG na izborima za Skupštinu grada Beograda, nam govori, da je »nešto trulo u državi Danskoj«. Zato sa nestrpljenjem čekam izveštaje medija sa sledeće Skupštine PSG za koju je, ako je verovati medijima, na vanrednoj Skupštini PSG održanoj 25.11.2017. rečeno, da će biti uskoro održana.