Site name

SNS najverovatnije sa SPS na izborima

* Procenjuje se da će SNS sama osvojiti najmanje 38 odsto glasova, a da bi SPS mogao da im donese između sedam i 10 odsto glasova * Šef tima za Beograd Nebojša Stefanović

Vrlo je moguće da će Srpska napredna stranka na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu ponovo nastupiti sa Socijalističkom partijom Srbije, kako bi bila osigurana pobeda u prvom krugu, kažu za Danas nezvanično izvori sa političke scene.

3

Piše: M. Stojanović

Beograd 05. decembar 2017. 12:30

SNS najverovatnije sa SPS na izborima

Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Prema rečima naših sagovornika, trenutne procene su da će naprednjaci osvojiti najmanje 38 odsto glasova, dok bi socijalisti mogli da im donesu između sedam i 10 odsto glasova, a na istoj listi "gotovo izvesno" nastupiće i ostali koalicioni partneri SNS - Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista i Srpski pokret obnove.

Izvori Danasa takođe tvrde da su naprednjaci i njihov lider Aleksandar Vučić "uvereni u pobedu u Beogradu", iako Vučić u javnosti poručuje da je "svestan da smo vrlo blizu poraza na gradskim izborima". Naši sagovornici potvrđuju medijske navode da je 11. mart najrealniji datum za organizovanje beogradskih izbora. Prema ranijim saznanjima našeg lista, predsednica parlamenta Maja Gojković mogla bi da navedene izbore raspiše najkasnije 1. februara jer je poslednji rok za njihovo održavanje 18. mart. SNS će, kako stvari stoje, na početku kampanje predstaviti takozvani "tim za Beograd", čiji bi šef trebalo da bude Nebojša Stefanović, a aktuelni gradonačelnik Siniša Mali ostaje na funkciji do izbora.

Podsetimo, predsednik SPS Ivica Dačić rekao je da će, ukoliko socijalisti na lokalne izbore u glavnom gradu izađu samostalno, njihov kandidat biti Aleksandar Antić. "Razgovaramo sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom da li ćemo ići na jednu listu, ako ne idemo na jednu listu, onda mi nastupamo samostalno sa Jedinstvenom Srbijom i naš kandidat će biti Aleksandar Antić", kazao je Dačić novinarima pred početak sednice Glavnog odbora SPS u nedelju. On je precizirao da će odluka o načinu na koji će na izborima nastupiti socijalisti biti doneta krajem decembra ili početkom januara.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Gagi

05. decembar 2017.

Očigledno je, da osoba sa »političke scene« koja je vašem novinaru rekla, da bi koalicija SNS i SPS imala osiguranu pobedu u »prvom krugu« na izborima za Skupštinu grada Beograda, ne poznaje Zakon o lokalnim izborima. Naime, u Zakonu o lokalnim izborima se nigde ne spominju izrazi »prvi« ili »drugi« krug, izrazi koje poznaje samo Zakon o izboru predsednika Republike. Umesto da komentarišem procente koji se navode u tekstu, dajem sledeće podatke. Na vanrednim parlamentarnim izborima koji su bili 2016., u Beogradu je lista »Aleksandar Vučić – Srbija koja pobeđuje« osvojila 42,41% glasova, dok je lista »Ivica Dačić – SPS & JS« osvojila 8,73% glasova. Na predsedničkim izborima ove godine su kandidaturu Aleksandra Vučića podržale sve stranke koje su podržale i napred navedene dve liste na izborima 2016. i koje su tada zajedno u Beogradu osvojile 51,14% glasova birača. Međutim, iako su kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima podržale sve stranke čije su dve liste godinu dana ranije u Beogradu osvojile 51,14%, Aleksandar Vučić je u Beogradu dobio samo 44,03% glasova birača. Prevedeno u apsolutne bprojeve, Aleksandar Vučić je na predsedničkim izborima u Beogradu dobio 26.426 glasova manje nego dve napred navedene liste na parlamentarnim izborima 2016. Pored toga, i činjenica koja ne ide na ruku matematici iz teksta je ta, da je izlaznost u Beogradu 2017. bila za 9% veća nego izlaznost 2016.

Gagi

05. decembar 2017.

Očigledno je, da osoba sa »političke scene« koja je vašem novinaru rekla, da bi koalicija SNS i SPS imala osiguranu pobedu u »prvom krugu« na izborima za Skupštinu grada Beograda, ne poznaje Zakon o lokalnim izborima. Naime, u Zakonu o lokalnim izborima se nigde ne spominju izrazi »prvi« ili »drugi« krug, izrazi koje poznaje samo Zakon o izboru predsednika Republike. Umesto da komentarišem procente koji se navode u tekstu, dajem sledeće podatke. Na vanrednim parlamentarnim izborima koji su bili 2016., u Beogradu je lista »Aleksandar Vučić – Srbija koja pobeđuje« osvojila 42,41% glasova, dok je lista »Ivica Dačić – SPS & JS« osvojila 8,73% glasova. Na predsedničkim izborima ove godine su kandidaturu Aleksandra Vučića podržale sve stranke koje su podržale i napred navedene dve liste na izborima 2016. i koje su tada zajedno u Beogradu osvojile 51,14% glasova birača. Međutim, iako su kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima podržale sve stranke čije su dve liste na izborima 2016. u Beogradu osvojile 51,14%, Aleksandar Vučić je u Beogradu dobio samo 44,03% glasova birača. Prevedeno u apsolutne brojeve, Aleksandar Vučić je na predsedničkim izborima u Beogradu dobio 26.426 glasova manje nego dve napred navedene liste na parlamentarnim izborima 2016. Pored toga, i činjenica koja ne ide na ruku matematici iz teksta je ta, da je izlaznost u Beogradu 2017. bila za 9% veća nego izlaznost 2016.

ljubitelj burleski

05. decembar 2017.

Baš,,spontano,,i nadasve,,čudno,zajedništvo istih onih stranaka koje su,dobrano,,usrećile,,Srbiju i sve građane,,uvrstivši i one silne neizbrojane ,,kolateralne štete ,,zajedničkim,naporima,posebnih mentalitetno i,,obrazovano,,stručnih,i,dokazanih,elitaša,,. reinkarniranih, ,vizionara,,s kota K.K.V,,.REČE LI,,SLAVNI GURU,,Da SE NA BEOGRADSEK,IZBORE,NEĆE POJAVITI,NIJEDAN POLITIČKI, EKSPERT,,osim ako se,,dr ,Šone neračuna u,,doktore,,specijalne,,nauke,,i,,stručne,,kadrovike,,