Site name

Ditman: Ostaje podrška Srbiji

Nova vlada Nemačke, bez obzira ko je bude činio, neće promeniti snažno proevropsko usmerenje, izjavio je danas nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman i poručio da će isto tako biti nastavljena podrška Srbiji u ostvarenju njenog strateškog cilja, a to je članstvo u Evropskoj uniji.

1

Piše: FoNet

Beograd 06. decembar 2017. 14:05

Ditman: Ostaje podrška Srbiji

Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Na skupu u Beogradu "Parlamentarni izbori u Nemačkoj - Izborni rezultati, koalicije i refleksije na Evropsku uniju", Ditman je rekao da Nemačka i Srbija dele isti cilj, a to je članstvo Srbije u EU.

Očekujemo dodatne korake na tom putu, istakao je Ditman i podvukao da je za Srbiju važno da nastavi reforme, pre svega u delu poštovanja pravne države.

Ditman je podvukao da Srbija ima podršku i nemačkog saveznog parlamenta, Bundestaga, kao i da će se nastaviti podrška vlade Nemačke, bez obzira ko je bude činio.

Govoreći o nemačkoj unutrašnjoj politici, Ditman je ocenio da se proces pregovora o novoj vladi odvija sa orgomnim osećajem odgovornosti kod svih učesnika.

Novi izbori su posledne rešenje, zaključio je Ditman.

Pregovori o novoj vladi Nemačke vođeni su prvobitno između Hrišćansko demokratske unije Angele Merkel i njenih partnera iz Hrišćansko socijalne unije sa Liberalima i Zelenima, a posle se pojavila mogućnost i nove velike koalicije CDU i CSU sa Socijaldemokratama.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Zivadin

06. decembar 2017.

Druze Ditman, molimo Vas da nam ni Vi ni vasa administracija ne pomazete vise u uspostavi diktature u Srbiji. Izgleda da je vas jedini cilj da se sve sto valja iz Srbije odseli u Nemacku i Austriju.