Site name

Predsednik DSS otkriva za Danas pojedine detalje programa sa kojim će stranka na čijem je čelu nastupiti na prestoničkim izborima

Jovanović: Beograd po meri Beograđana

- Beograd koji želimo da izgradimo neće biti Beograd po meri gramzivih vlasti, privatnih investitora ili turista, već grad po meri Beograđana - ističe za Danas predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, uoči predstavljanja programa pomenute partije za Beograd, koje će biti održano u nedelju, 10. decembra u prestoničkom klubu "Fabrika".

7

Piše: M. D. M.

07. decembar 2017. 23:25

 Jovanović: Beograd po meri Beograđana

Prema Jovanovićevim rečima, program za prestonicu u DSS-u napisali su kao građani jer, kako objašnjava, veći deo njih u profesionalnom smislu ne zavisi od politike. On naglašava da je osnovna ideja programa DSS za glavni grad da Beograd "prodiše".

- Da prodiše urbanistički, sa ciljem da se njegov dalji razvoj odvija u širinu a ne u visinu; da prodiše saobraćajno i ekološki, kroz poboljšanje i pojeftinjenje gradskog prevoza i smanjenje upotrebe automobila; da prodiše upravno, kroz vraćanje nadležnosti gradskim opštinama i veće učešće građana u donošenju odluka. Zato je i naziv programa „Za Beograd koji slobodno diše“ - otkriva Jovanović.

On dalje navodi da program sadrži niz mera različitog stepena opštosti, od očuvanja arhitektonskog nasleđa i uvođenja estetskih kriterijuma prilikom gradnje, preko urbanizacije leve strane Dunava i izgradnje naselja Mihailo Pupin u Borči. Još jedan od konkretnih planova DSS koji izdvaja Jovanović jeste izgradnja pešačkog mosta od Ušća do Kalemegdana (umesto godnole koja će koštati 15 miliona evra), te otvaranje žute trake za vozila sa 3 i više putnika. Jovanović ne želi da govori o tome da li će DSS samostalno ili u koaliciji izaći na beogradske izbore jer, kako ocenjuje, još uvek je previše nepoznanica kako da bi sada o tome pričao.

 

 

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Слободан Ћук

07. decembar 2017.

Ове мисли и идеје требало би да зимују, тамо где су летовале!

Banjola Macindo

07. decembar 2017.

Ako je ovo neki novi DSS, onda i treba cuti njihove predloge. Pa glasati za najbolji program, onako lokal patriotski.

Pera

08. decembar 2017.

Ma kako da ne. E sada si rekao pravu stvar. Upravo tako nastupaju oni koji se bore za svoje lične interese. Sam si se razotkrio.

Tanja Karic

08. decembar 2017.

DSS samo zna lepe price da prica, od toga nikad nista ne bi bilo realizovano jer gledaju samo kako sebe da opskrbe i ostvare neke svoje principe.

Marko

08. decembar 2017.

„Za Beograd koji slobodno diše“-uguši nas ova demokratija!

Jovan Petrovic

08. decembar 2017.

Ovom momku treba dati poverenje. Mlad, obrazovan, video sveta. Prica smislene stvari, koliko vidim ostvaren je i bez politike. Kao duboko razocaran glasac DS-a (onog pre Rakica i Tadica) u ovom novom DSS-u vidim ideju i viziju. Gradjanska umerena desnica je potrebna. Ponekad zvuci kao Djindjic iz ''''95/ ''''96.

fortune cookie

08. decembar 2017.

kad god dodje vreme izbora na bilo kom nivou, pojave se ove mikro stranke kojih skoro pa nma nigde u toku godine, koji postoje samo zbog nekih poslih vremena i tog mlog broja ljudi koji su i dlje uz njih...izborni zakon bi trebao da se menja, da se malo isfiltrira politicka scena Srbije.