Site name

Makron pohvalio Vučića, najavio dolazak u Beograd

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona.

10

Piše: Danas Online

Beograd 11. decembar 2017. 18:57

Makron pohvalio Vučića, najavio dolazak u Beograd

Foto: EPA

„Odnosi između naše dve zemlje su zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obeležava bratstvo po oružju koje je ujedinilo naša dva naroda tokom Prvog svetskog rata i koje je učvrstilo naše prijateljstvo“, kaže se u pismu.

- Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta. Vaša Vlada je ovih poslednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim – poručuje Makron srpskom predsedniku.

"Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije. Po tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća su pozicionirana za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima. Imao sam veliko zadovoljstvo da sa Vama razgovaram na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru mesecu. Tokom našeg razgovora, izneli ste mogućnost da ja posetim Vašu zemlju u 2018, veoma značajnoj godini za obeležavanje našeg savezništva u prvom svetskom sukobu. Veoma sam Vam zahvalan na ovom pozivu i potvrđujem Vam svoju nameru da dođem u posetu Srbiji čim budem imao priliku za to“, navodi se u pismu predsednika Makrona.

povezane vesti

komentari (10)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

uz pohvale i shampanjac

12. decembar 2017.

Dvojica majstora populizma razmenivace iskustva a druga Srbija iz kruga dvojke zelenice od jeda...

Miki Peric

12. decembar 2017.

Francuzi su prvi bombardovali Republiku srpsku 1994, a takodje i Srbiju 1999. Trazili su i uveli ostre sankcije i vratili nas ekonomski 50 godina unazad. O ljudskim zrtvama da i ne pricam. Kakvo je ovo licemerje sada!

evica

12. decembar 2017.

pohvalio ga? E neka...''''''''doći ću kume...al onomad'''''''' ovo pokazuje svu bezvrednost i minornost Vučićeve navodne politike,koja i nije politika već gomila nekontrolisanih ispada...

Pariski djak

12. decembar 2017.

Tek danas je postalo sve jasno. Makron je Vucicu uputio kurtoazno pismo-poziv za ucesce na konferenciji o klimi u Parizu. Slicno pismo uputio je i ostalim brojnim potencijalnim ucesnicima konferencije. Vuciceva propagandna masina je to kurtoazno pusmo pretvorilo u pozuv za bilateralne razgovore i u "pohvale". Od Vucuca samo manipulacije, manipulacije, manipulacije...

Petra Popovic

12. decembar 2017.

Kad kreneš nazad povedi ga kad te molim

Semafor

12. decembar 2017.

Eto kako radi predsednik jedne države. Hvali ovoga a u stvari traži bez tendera da njegova preduzeća rade auto-put za Sarajevo i Prištinu, i da kopaju metro u BG.

Surinamac

12. decembar 2017.

Prvo Tramp dolazi u Srbiju. Pa otvaramo metro, koridor 10 i ulazimo u EU. Onda moze Makron, ali da povuce priznanje Kosova

Zak Zako

12. decembar 2017.

Prema AV najavi od pre neki mesec Makron je vec trebalo da do kraja decembra bude u srbiji. Kad sad, vidimo da ce on mozda doci u srbiju u toku naredne godine "kad okolnosti dozvole".

Citalac

13. decembar 2017.

Bas fino. Neka sada Vucic pohvali Makrona i da se smire i oni i mi.

Reči pohvale:

16. decembar 2017.

AV-u,imate u svetu najveće subvencije!-Šaljem firme!