Site name

Brnabić: Bolji život sledeće godine

Premijerka Ana Brnabić rekla je da će građani Srbije živeti bolje u 2018. godini i istakla da je sigurna da svi građani, koji objektivno posmatraju stvari, vide napredak u svakom segmentu društva.

33

Piše: Danas Online

Beograd 12. decembar 2017. 22:35

Brnabić: Bolji život sledeće godine

Foto: EPA/ Andrej Čukić

Ona je dodala je da se nada će naredne godine stopa nezaposlenosti biti ispod deset odsto.

Gostujući u emisiji "Upitnik", premijerka je navela da se polako vide rezulatati teških mera fiskalne konsolidacije i svakodnevnog napornog rada prethodne i ove Vlade.

"Imamo smanjenje nezaposlenosti, danas je nezaposlenost negde oko 12 odsto, što je i dalje visoko, ali je više nego upola smanjena od 2013. godine", ukazala je Brnabićeva. Dodala je da se nada da će u narednoj godini stopa nezaposlenosti biti ispod deset odsto.

"Mi ćemo nastaviti ovim tempom i ja se nadam da ćemo u 2018. godini doći na ispod deset odsto, dakle da ćemo ući u tu jednocifrenu stopu nezaposlenosti što je stvarno ogroman uspeh", rekla je Brnabićeva, za RTS i podsetila je da je ove godine došlo i do povećanje minimalne cene rada za deset odsto.

"Trudićemo se da dogodine, ali to uglavnom zavisi od sindikata i od poslodavaca, nastavimo ovim trendom", objasnila je Brnabićeva i navela da smatra da su dosta dobre indikacije što se tiče preduzetništva, pre svega kada je reč o olakšavanju poreza za početnike.

Naglasila je da je ove godine došlo i do povećanje plata u javnom sektoru, kao i povećanja penzija.

"U svemu tome ja vidim samo bolji život u 2018. godini", istakla je Brnabićeva i istakla da su digitalizacija, obrazovanje i inovativni projekti ključne delatnosti za uspešnost srpske privrede.

"Ja ne vidim nijedan drugi segment rasta koji će budućim generacijama omogućiti da imaju jednu zemlju koja će im omogućiti da imaju stabilan, dinamičan rast", objasnila je Brnabićeva.

Kada je reč o ulaganjima u poljoprivredu, Brnabićeva je rekla da su ove godine značajno povećane subvencije za poljoprivredu u odnosu na prethodnu godinu, kao i omogućen pristup IPARD fondovima.

"Mi smo prvi put dobili konačno zeleno svetlo za EU fondove. To je 175 miliona evra za sve poljoprivredne proizvođače", kaže Brnabićeva za RTS.

Na pitanje kako će to pomoći malinarima koji blokiraju puteve, Brnabićeva kaže da oni moraju da se takmiče na tržištu.

"Malinari moraju da se takmiče na tržištu i niko ne može da traži da ima povlašćen status od strane države", dodala je premijerka.

Premijerka je rekla da joj je žao što zakon o poreklu imovine nije ranije donet i istakla da je vladi u interesu da imovina političara bude transparenta.

Kaže da je zakon i njoj lično jako važan i dodaje da je njena imovina u potpunosti transparenta.

"Meni je taj zakon jako važan i kako bi se stavila tačka na senzacionalizam, rekla je Brnabićeva.

 Kao veliki uspeh Vlade izdvojila je to što će sedište Transportne zajednice biti u Srbiji. Prema njenim rečima, to je jedan timski rad u kojem su svi dali svoj doprinos, od Jadranke Joksimović, Zorane Mihajlović do velike pomoći predsednika Aleksnadra Vučića.

Ističe da joj u radu ne fali partijska pripadnosti, da ima veliku podršku SNS-a i predsednika Vučića.

Brnabić demantuje da je vlasnik firme "Enerdži inovejšn"

Brnabić je demantovala da je vlasnik firme "Enerdži inovejšn" koja je, kako su naveli pojedini mediji, utrostručila prihode od kada je postala predsednica Vlade Srbije.

"Nisam vlasnik Enerdži inovješn i sa tom firmom nemam nikakve veze. Ta firma ima jedan ugovor, konsultantski u sferi energetike, vredan 3.000 evra mesečno", rekla je Brnabić gostujući na RTS.

Ona je pozvala sve da provere da je istina ono što je rekla.

Brnabić je navela da je osnovala firmu kako bi plaćala sve poreze i doprinose, i da bi to trebalo da uradi i svaki gradanin kako ne bi dobijao novac na ruke.

povezane vesti

komentari (33)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

nada bunjak

12. decembar 2017.

Ti si bre lažljivica i hoštaplerka. Znamo te iz Naleda i Juesejda i mnogih drugih pozicija gde si se pokazala ko si i šta si. Ko ce lepo da živi, lopovi politički koji pljačkaju ovu zemlju i njhovi naredbodavci tajkuni.

Nikola

12. decembar 2017.

Bitno je da nam i premijerka i predsednik Srbije obećavaju bolji život u 2018. godini, jer se još u ovoj godini osetio boljitak i svu su dobili povećanje plata i penzija.

Jelena

12. decembar 2017.

Stopa nezaposlenosti bi se još više kad bi narod hteo da radi. Narod neće da radi, lakše mi je da žive od socijalne pomoći, pogotovo Romi

Lun

12. decembar 2017.

Odgovoran rad premijerke i predsednika Vučića će doprineti boljem životu svih gradjana

Boki

12. decembar 2017.

Isti Vucic...

Milan Milinović

12. decembar 2017.

Rad Vlade Srbije pod budnim okom premijerke je vidljiv i iz aviona... Naravno da sa ovakvom vladom, Srbiju čeka svetla budućnost

Slobodan

12. decembar 2017.

Život u zemlji Srbiji bolji naredne godine. Naravno da je i to moguće. Vlada Srbije i Predsedik ne staju i konstantno se trude da nam bude bolje. Za toliko njihovo zalaganje rezultati se vide iz dana u dan.

Goran

12. decembar 2017.

Alicia u zemlji ludih , kakva sramota

Lejla ta

13. decembar 2017.

Naravno, nije vlasnik firme ,vec ju je prenela na svoju partnerku,doktorku a ona i dalje upravlja firmom.Vece lopovske bande skoro nije vidjeno, a puna su im usta postenja i transparentnosti.

Mare

13. decembar 2017.

Saradnja sa Evropskim zemljama i pristup fondovima predviđenim za razvoj poljoprivrede su bitna stavka za Srbiju, posebno za preduzeća kojima je potrebna finansijska podrška kako bi napredovala. Svaki novi korak vodi ka sledećem, tu je i mogućnost povećanje stope izvoza, a u zavisnosti od balansa ponude i potražnje i proširivanje oblasti tržišnog delovanja.

Viki

13. decembar 2017.

Premijerka je žena sa vizijom, koja teži konstantnom napretku naše zemlje i modernizaciji sistema.

Ivan Grozni

13. decembar 2017.

Da gospodjo Premijerka, zakon o poreklu imovine je VEOMA VAZAN za Vas. Zasto jos nije u Skupstini kad je veoma vazan? Debatuju se desetine drugih zakona a taj "veoma vazan" se i ne pominje. NIKO NA NJEMU I NE RADI. ZASTO? Zato jer bez njega mozete svakom iz opozicije prisiti sta vam je volja. I livade na Vracaru i milione u stranim bankama,i razne stambene povrsine itd. jer znate da to narod gleda a da se ne moze dokazati suprotno. A drugi razlog je sto bi pola danasnje Vlade zavrsilo na stubu srama a neki i u zatvoru. Ne zaboravimo da su mnogi clanovi danasnje Vlade bili clanovi bivsih Vlada. Nisu ludi da donose zakone protiv sebe.

Optimista

13. decembar 2017.

Teško nama s vama!

Tuki

13. decembar 2017.

Od Lazara Krstića do Ane Brnabić ista priča: "Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri" (Troter braća).

Bojan Akul

13. decembar 2017.

Dakle ako neko ne moze da zivi sa 25.000 dinara on ne gleda objektivno na ekonomsku situaciju, i ko je ova zena koja se usudjuje da demantuje vucica koji je lepo rekao da mi vec zivimo bolje vec od 2014-te, odnosno 15-te, odnosno 16-tee ,odnosno vec krajem 2017-te...

posmatrač

13. decembar 2017.

Nije nezaposlenost 12% nego se toliko jos uvek javlja birou, ko zna zbog cega. A bice jos bolje tajkunima, to svi znamo, i oni su neki gradjani.

Dusan

13. decembar 2017.

Premijerka je kao dobar djak od svog mentora (najboljeg studenta prava u nasoj galaksiji, pa i sire) odlicno savladala temu "Obecanja skore lepe buducnosti", od cega, dabome, nece biti nista. Zivi bili, pa videli.

pera

13. decembar 2017.

Znači opet repriza boljeg života na TV?

Putnik

13. decembar 2017.

Gospodjice, evo jedan primer Vaše brige o narodu. Upućujemo Vas na probleme koji postoje u funkcionisanju železnice sa putnicima na relaciji Beograd - Vršac. Neka Vam rukovodioci železnice pokažu prepune inboxe primedbi, predloga, molbi i zahteva koje su tokom 2017 godine dobijali od stotine putnika. Ni jedan odgovor, niti uvažavanje korisnika usluga. A to preduzeće je veliki gubitaš. Bruka, bruka, sramota, sramota .....sramota celog državnog rukovodstva.

Deki

13. decembar 2017.

Ako imamo 10 ljudi, 4 je nezaposleno, 2 pobegnu u inostranstvo da rade, smanji se nezaposlenost za 50%. Tako ova vlast smanjuje nezaposlenost.

😠

13. decembar 2017.

Vic godine.

Filip

13. decembar 2017.

Povećanje plata i penzija? Prethodno umanjenje se ne uzima u obzir? Čuo sam da će nam povećati i sledovanje čokolade. Orvelovske fore. Što bi neko i znao da je nekad i čitao dotičnog. Sreća pa nas ima i zlomislećih.

Stojan Stanivukovic

13. decembar 2017.

Znaci, i iduce godine, po ko zna koji put, nam reprizirate Bolji zivot!!! A mi praznog stomaka, promrzli i bosi, cekamo Bolje dane, bez vas, da nam svane.

Zagor Te-Nej

13. decembar 2017.

@Milan Milinović, Mare, Viki, Lun: drugari, šta je jutros bilo u sendviču? Nadam se da se zalomilo i koje parče pršute da pospeši vaše uzvišene, državotvorne misli! Nažalost, vi ste ti koji su u prednosti. U ovoj nesrećnoj zemlji ne postoji mehanizam lustracije ni na jednom nivou, pa će tako jednog dana, kad prođe i Vučić (a svi prolaze, pa mora i on), Milan Milinović, Mare, Viki, Lun i ostala armija beskičmenjaka samo da se okrene na drugu stranu, ka drugom izvoru sendviča, bez trunke nečega što se zove lični integritet i ljudsko dostojanstvo.

bogdan trojkaš

13. decembar 2017.

Jedini uslov koji ti je Vučić postavio kao uslov za premijera je da znaš i da hoćeš da lažeš.Ti si postigla i više. Ti se ničeg ne stidiš!

Deda Mraz

13. decembar 2017.

Aha. Malo sutra.

xyz

13. decembar 2017.

Jel i ona zaražena vučititis virusom ZA2G?

Emilija

13. decembar 2017.

Sledeća godina nikad neće proći. To je najbolji demagoški princip za ništa. Kad te pitaju kad će nešto, ti kažeš sutra i ne možeš da pogrešiš.

Драган

13. decembar 2017.

Ја сигурно не, јер сте ви лично госпођице, потписали Јавни интерес, а да се мени сруши кућа у центру Чачка у којој сам рођен, да би испунили необуздану жељу локалних моћника, да ми отму наслеђену имовину! Под изградњом библиотеке сакрили се своје локале и кафане, а Ви госпођице својим парафом дадосте им зелено светло за експропријацију која им је четврта и задња од 1948. Године, јер је ово последње што смо имали у Чачку! Велико вам хвала госпођице Брнабић на овако лепом људском гесту!

Jovica

13. decembar 2017.

Premijerka misli da nas fascinira obecanjima Aleksandra Vucica bajatim vec pet godina. Bolji zivot je jedino u seriji na RTS I zato tamo stalno repriziraju, kao i Vucic a sada i Brnabic. Ni mala deca vise ne veruju u ta obecanja, zato se manite toga jer ni sami u to ne verujete.!

Dragoslavic

14. decembar 2017.

Bolji život od......koje ono beše godine? Pa mi živimo nikad bolje, tj. biće bolje, biće bolje a nama nikad bolje1 Dakle: -Kako živiš? .Nikad bolje!

ala mrsi a ne soli

14. decembar 2017.

Kao prvo, nezaposleni nece ni da se prijavljuju na evidenciju jer nema svrhe jer ista ne moze da im nadje posao a dobar deo tih istih nezaposlenih je pobegao iz zemlje, tako da je strasnije da vi imate smanjenje broja stanovnika. Kao drugo interesuje me dokle ce da joj se tolerise sukob interesa, to jest enormnog bogacenja a sve u protivzakonitoj formi.

Dosoje

14. decembar 2017.

Nadam se i srećni ljudi?