Site name

Vučić u poseti Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Ruskoj Federaciji od 18. do 20. decembra, a tokom posete će razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopštila je danas Pres služba predsednika Srbije.

4

Piše: FoNet

Beograd 18. decembar 2017. 11:37

Vučić u poseti Rusiji

Foto: SERGEI CHIRIKOV / POOL EPA

Tom prilikom dva predsednika prisustvovaće potpisivanju više bilateralnih sporazuma.

Vučić će imati i odvojene susrete sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenkom i potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.

Planom posete predviđeno je da Vučić održi predavanje na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije (MGIMO) na temu "Srbija, čuvar nezavisnosti i suvereniteta – važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svetu".

U saopštenju se navodi i da će tokom posete Moskvi, Vučić posthumno dodeliti orden Vitaliju Čurkinu, koji će biti uručen supruzi Irini Čurkin.

Na dan Svetog Nikole, Vučić će obići hram Petra i Pavla, a predviđen je i obilazak muzeja i Doma ansambla Aleksandrov, kao i polaganje venca nastradalim članovima tog ansambla.

Vučić će posetu završiti obilaskom Naučno-tehnološkog parka Skolkov, posle kojeg će prisustvovati prezentaciji aviona tipa Suhoj. 

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dzoni

18. decembar 2017.

Сербия и Россия братья навек...

Aleksandar

18. decembar 2017.

Ukucajte na Youtube-u Vucic i Kolinda i bice vam jasno sve. Bravo Kovacevicu. Bravo NN.

baka

18. decembar 2017.

Da li to nas predsednik SAM odlucuje kuda i kada putuje? Da li je ovo zvanicna poseta, ili on tako bane nenajavljen? Da li cemo saznati na ciji se on poziv spakovao pa putuje na Kubu i u Rusiju? Da li ovaj nas narod shvata da nas on bruka kada nepozvan ode u inostranstvo?

Milivoje Radaković

18. decembar 2017.

"Srbija, čuvar nezavisnosti i suvereniteta – važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svetu" Eto prilike da im objasni kako od "diplomatskog imuniteta" za "humanitarni centar" nema ništa.