Site name

Nova stranka: RTS dužan tačno da izvesti o lokalnim izborima

Nova stranka zahteva od RTS-a da u svom informativnom programu objektivno izvesti građane o svemu što se dogodilo tokom lokalnih izbora u Mionici, Negotinu, Preševu, Kostolcu i posebno u Pećincima, gde su zabeleženi slučajevi fizičkog i verbalnog napada SNS aktivista na predstavnike opozicije.

10

Piše: FoNet

24. decembar 2017. 21:18

Nova stranka: RTS dužan tačno da izvesti o lokalnim izborima

Uloga Javnog servisa je da blagovremeno, potpuno i nepristrasno izveštava o izborima u vezi kojih je
zabrinutost, usled nasilja i nedemokratske atmosfere, izrazila i poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon, navela je Nova u saopštenju.

Ova stranka ističe da veći broj video zapisa dokumentuje pokušaje "kupovine" glasova ispred biračkih mesta, zastrašivanja birača, pa čak i fizičkih nasrtanja, praćenih gnusnim pretnjama na predstavnike opozicije.

S obzirom da je RTS javni servis građana, Nova podseća zaposlene u ovoj medijskoj kući da je njihova dužnost da se staraju o javnom interesu, odnosno da tačno izveste o izborima i svemu što je tokom izbornog dana bilo viđeno.

U protivnom, smatraćemo da Javni servis svojevoljno saučestvuje u opasnom kreiranju lažne stvarnosti i pristaje na ulogu šrafa u prljavoj režimskoj propagandnoj mašineriji, napomenula je Nova stranka izražavajući uverenje da još postoji veliki broj profesionalaca u RTS koji i sami uviđaju
da slobodnih i demokratskih izbora nema ukoliko izveštavanje o njima nije nepristrasno.

povezane vesti

komentari (10)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Hedona

24. decembar 2017.

RTS je televizija koja je večeras posvećena muzici, a posle vesti će izvestiti narod o lokalnim izborima.

Atomskimrav

24. decembar 2017.

Reziltate moraju svi objaviti ma koliko to ne zeleli.

svetlanast.

25. decembar 2017.

Samo se vi /NOVA/ cudite, kao da je prvi put od 2012.godine, da SNS sa satelitima pokrade izbore pre glasanja, podmicivanjem, ucenjivanjem i lazima.Vreme, NIN i ostali nedeljnici, kao i Danas obracaju se istomisljenicia,Mnogo "pamaetan" Sasa Radulovic pokrece novine, takodje za istomisljenike.Polupismeni svet /glasaci SNS/ citaju Informer, prevrtljivi Kurir i slicne.Kad se iz Srbije isele i oni koji planiraju odlazak, Srbija ce biti JEDNOPARTISKA.Radio prilagodjen polupismenom, nesrecnom svetu, glasacima SNS-a, bio bi odgovor.Ako vec nije kasno za spas Srbije.

jana

25. decembar 2017.

RTS je uvek svoj posao obavljao kako treba.

Sale

25. decembar 2017.

A kako drugacije ce RTS da izvesti nego tacno i nepristrasno? Nova stranka pokusava na sve strane da prikaze da joj ide bolje nego sto je to realno.

GajbexG

25. decembar 2017.

Мионица:65,8%! Неготин: 72,17%! Пећинци: 75,14%! Костолац: 62,45%! - Ево вам резултати да не цимате ове иѕ РТС-а.

Rts-naše pravo da zagupljujemo narod!

25. decembar 2017.

Gnevnik u pola osam:"Na početku vesti dana:avavavavav,a u drugoj polovini,da se posetimo na vesti dana: avavavavavavavavav..."

freedom

25. decembar 2017.

Nemoguće je da Bujošević i ekipa nisu obavešteni o ovom izveštavanju.Suština priče je da Vas gospodo nisam čuo kako tražite njegovu ostavku,kao što ste ''''90-tih tražili Milanovićevu.Sve mi se čini da ovo ide na onu vodenicu:Znaš ,.....učinio bi on ,ali.....dva studenta u kući,.......jedan u Engleskoj,.....drugi u SAD,.....nema smisla izgubiće posao,........Tako da gospodine administratoru da vidim da li imaš m......da ovo pustiš u virtuelnu zajednicu.......znam sitna deca......treba čuvati pos''''o,što bi rek''''o Draža.......Pozdrav

Bukva

25. decembar 2017.

RTS vrši krivično delo - uskraćivanje informacija od životne važnosti za građane. Stefanović Nenad mora na klupu za izdaju

kiza

25. decembar 2017.

RTS jeste režimska TV, na RTS-u nismo čuli ni jednu jedinu reč o LOPOVLUKU zvanom JELKA, a kamoli o nepravilnostima na lokalnim izborima.