Site name

Dačić: Voleo bih vanredne izbore

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora i da bi voleo da se održe i vanredni parlamentarni izbori.

2

Piše: FoNet

Beograd 25. decembar 2017. 10:43

Dačić: Voleo bih vanredne izbore

Foto: EPA/ MAXIM SHIPENKOV (arhiva)

Gostujući u Dnevniku RTS, Dačić je naveo da je SPS na jučerašnjim lokalnim izborima ostvarila izuzetne rezultate u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u Pećincima, Negotinu i Kostolcu.

To znači da naša koalicija ima sinerguju, odnosno da je prihvataju građani, i to ne samo naši članovi, rekao je Dačić.

On je istakao da se dugo razmišljalo da li je moguća koalicija dve najveće stranke u Srbiji i pokazalo se da jeste.

Ukazao je da su u stranci zadovoljni i rezultatom u Mionici, gde je SPS išao sa tradicionalnim koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom, ali i sa Srpskom radikalnom strankom.

Dodao je da SPS nikada do sada nije bila u koaliciji sa Vojislavom Šešeljom, ali da su situacija i raspored političkih snaga u Mionici nalagali da prihvate da budu na zajedničkoj listi.

Ne znam kako to drugi ocenjuju i to me uopšte ne interesuje. Kakve principijalnosti ima kada se sakupe Saša Janković, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, koga je Đilas isključio iz Demokratske stranke, a da ne pričam o nekim drugim koalicijama koje su tu uključivale i LDP, Čanka i Tadića u isto vreme, istakao je Dačić.

Objasnio je da bi, ipak, najviše voleo da stranke izlaze same na izbore, a da potom prave koalicije.

Na pitanje da li je koalicija u Mionici najava saradnje sa SRS, Dačić je rekao da nije, ali da sve rezultate treba imati u vidu.

Mi imamo velike razlike, imamo razlike kada je reč o EU, ali nikada nismo bili izdajnici, istakao je Dačić.

Kada je reč o parlamentarnim izborima, on je istakao da bi voleo da se oni održe.

Voleo bih da budu parlamentarni izbori zbog svih ovih koji tako horski govore krijući se jedan iza drugog, a pojedinačno uopšte ne smeju da se pojave. Baš me interesuje kako bi se ponašali kada bi bili parlamentarni izbori, rekao je Dačić.

Komentarišući najavu da će američko ministarstvo odbrane zajedno sa Stejt departmentom sledeće godine izvršiti procenu saradnje Srbije, BiH i Makedonije sa SAD i Rusijom u oblasti odbrane, Dačić kaže da svako treba da radi svoj posao.

Oni neka rade svoj posao, a mi ćemo svoj. Naš posao je da obezbedimo da Srbija bude jaka, poštovana, da može da se odbrani. Sa druge strane, mi smo nezavisna zemlja koja vodi neutralnu politiku odbrane, kazao je Dačić.

Ukazao je da bi voleo da predsednik SAD Donald Tramp dođe u Srbiju i da se sa njim razgovara o toj proceni u oblasti odbrane.

Pa nećemo valjda da razgovaramo sa Hojtom Jijem o tome. Kada neko razgovara u Moskvi, razgovara sa Putinom, a ne sa šefom neke direkcije u Ministarstvu spoljnih poslova. Takve poruke mogu da se šalju nekim kvazi državama u svetu. Što se tiče Srbije, mi želimo dobre odnose sa Amerikom, ali za to je potrebno dvoje, rekao je Dačić.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milorad Mrdja

25. decembar 2017.

Plati vanredne izbore iz svog džepa, pa voli koliko hoćeš.

L.Dragon

25. decembar 2017.

Ko o cemu ministar spoljnjih poslova Ivica Dacic koji je mesto ministra spoljnjih poslova dobio samo svojom zeljom ,da ne kazem ucenom, posto mu se nije ispunila zelja da dobije premijersko mesto,iako ne poseduje sve sposobnosti koje ministri inostranih poslova drugih zemalja u svetu poseduju on o izborima.Ako je ,a ocigledno je da jeste,mesto ministra inostranih poslova po zelji Ivice Dacica trebalo da pripadne SPS-u onda cudi sto njen lider Dacic nije to mesto ustupio nekom mladjem sposobnijem koji tecno govori Engleski jezik veoma bitan u spoljnjoj politici, kojih ima puno u njegovoj partiji nego u svakoj vladi od pada Slobodana Milosevica on i njegovi verni poslusnici Antic i Djukic Dejanovic su bili i jesu mirodjija.Trebao bi da vise posveti paznju rejtingu svoje stranke koji je zahvaljujuci njemu drasticno pao na nacin da u prvi plan budu mladi i sposobni ljudi jer sve ima svoj rok trajanja pa i njegovi verni poslusnici i on.