Site name

Stanislava Pak juče odgovarala na pitanja sa Fejsbuka

Pak: Neće biti Srpske narodne stranke

O njenoj zameni odlučiće Vučić. Krstića videla jednom u životu

Ne postoji Srpska narodna stranka i nikada je neće biti. Ovako je na pitanje da li će se pridružiti Tomislavu Nikoliću u novoj SNS (Srpska Narodna Stranka) 15. januara 2018. godine odgovorila Stanislava Pak iz Predsedništva Srbije.

3

Piše: M. Janković

27. decembar 2017. 08:00

Pak: Neće biti Srpske narodne stranke

Foto: Bojan Cvejić

O ovom pitanju se spekulisalo poslednjih nekoliko nedelja. Pak je u novom Danasovom “Intervjuu na mreži”, u kojem sagovornici odgovaraju na pitanja građana sa Fejsbuka, komentarisala i “kako izgleda službovanje kod predsednika čije je visoko obrazovanje, na privatnom fakultetu, pod velikim znakom pitanja”. Tako je glasilo pitanje jednog građanina.

“Ja sam imala sreće da rastem u porodici koja je mogla da mi priušti obrazovanje i da imam roditelje od kojih sam puno naučila. Imala sam i po malo sreće da dobijem stipendiju Oksforda i specijaliziram medijsko pravo”, rekla je Pak.

“Nisu svi tako srećni. Pojedinci nisu imali dovoljno novca, nisu imali roditelje, ili su imali neku drugu prepreku da završe visoke škole. Oni su u poslu koji obavljaju sjajni. Nikolić je u poznijim godinama završio fakultet. Baš iz razloga koje sam pomenula.”

Odnos sa Krstićem

Na konstataciju građanina da je preko (Nebojše) Krstića primljena na posao tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, bez konkursa, Pak je rekla da je “gospodina Krstića videla jednom u životu, a na funkciju savetnika postavljena 2013. godine Ukazom predsednika Republike”. Pitali su je još da uporedi Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.

“Oprostite mi što ne bih u poređenje neuporedivog”, rekla je bivša savetnica Nikolića. “Nesporno je da se Tadić trudio da nešto uradi i nesumnjivo da je uradio i nešto dobro. Međutim, za vreme njegovog mandata Srbija je bukvalno opustošena. Ekonomski i u svakom drugom smislu. Tajkuni su se enormno obogatili, a pauperizacija je zahvatila najšire slojeve stanovništva. Meni lično posebno je smetala njegova prenaglašena narcisoidnost.”

Gde radi?

Građane je interesovalo i radno mesto Stanislave Pak, koja je na sajtu Predsedništva i dalje upisana kao članica Generalnog sekreterijata predsednika Republike, ali taj posao više ne obavlja. Pak je na pitanje da li još radi u Predsedništvu ili je i ona dobila premeštaj u Savet za saradnju sa Rusijom i Kinom, odgovorila da je ostala u Predsedništvu. Takođe, na pitanje o zameni na njenoj poziciji, rekla je da će o tome odlučiti Aleksandar Vučić.

Na pitanje kada će biti vraćena imovina oteta Mađarima koji su proterani sa svojih ognjišta još 1945. godine, Pak je rekla da je, prema njenim informacijama, oduzeta imovina u postupku vraćanja, mada mnogo sporije nego što je očekivano.

Postavljeno je i pitanje da li je tačno da će Vučić biti i predsednik opštine Pećinci, a zaposlena u Predsedništvu odgovorila je da joj se sviđa građaninov smisao za humor.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dušan Perić

27. decembar 2017.

Stanislava Pak je korektna žena i svoj posao u predsedništvu na mestu savetnika za medije obavljala je sasvim uspešno.Mislim da i sadašnji predsednik treba da ima potpuno poverenje u Pakovu,jer je profesionalac koji je posvećen poslu.

Petar pekar

27. decembar 2017.

Lepa Stanislava je ostala u predsedništvu kao ikebana. Prima uredno platu i u nikakav posao se ne meša. Kao njen bivši gazda. Čemu njena promocija, nije mi jasno?

Dandi

27. decembar 2017.

U Srbiji je sve relativno. Relativno je, da S.Pak /rodjaka Doris Pack/ brani ono... sto se odbraniti ne moze. Bitno je da Tadic odn sada Vucic /proizvod sluzbi/ budu i dalje na vlasti u Srbiji /i okolini/. Njega nema - a sve je isto.