Site name

Ne da(vi)mo Beograd na izbore sa planom

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" saopštila je da je, posle podnošenja brojnih primedbi i interesovanja građana da učestvuju u javnoj raspravi o objektu "Kula Beograd", Ministarstvo zaštite životne sredine otkazalo javnu raspravu planiranu za danas u 10 sati.

6

Piše: FoNet

Beograd 28. decembar 2017. 11:40

Ne da(vi)mo Beograd na izbore sa planom

Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Zainteresovanost građana i stručne javnosti željnih da daju mišljenje o najavljenom "novom simbolu Beograda", kao i veliki problemi koje nisu uspeli da sakriju tekstom Studije o proceni uticaja tog objekta na životnu sredinu, naterali su Ministarstvo da, iz navodno razloga tehničkih prirode, otkaže javnu raspravu, ukazuje Inicijativa.

U saopštenju se dodaje da niz nepravilnosti koje prate izradu tog dokumenta, od nepoštovanja zakona i kršenja procedura, do manipulacije neophodnim merama zaštite, potvrđuju da je jedina svrha Studije prikrivanja ozbiljnih posledica koje bi izgradnja objekta ostvarila na prirodno okruženje, kao i pokušaj legalizacije radova koji se već obavljaju u Savskom amfiteatru.

Otkazivanjem javne rasprave, Ministarstvo zaštite životne sredine potvrdilo je da su problemi Kule Beograd brojni i da ih ne može tek tako sakriti od javnosti.

Plan inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" za rešavanje problema nastalih sprovođenjem projekta Beograd na vodi podrazumeva raskidanje štetnih ugovora, utvrđivanje odgovornosti svih umešanih u sprovođenje ovog projekta, vraćanje Savskog amfiteatra u pravni i planski sistem, kao i plan sanacije štete nastale na terenu.

Sa tim planom Inicijativa će tražiti poverenje građana i na beogradskim izborima, najavljuje se u saopštenju.

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Aleksandar

28. decembar 2017.

Živo me interesuje kakav to plan za Beograd ima Soroš i njegovo jato pataka.

Dana

28. decembar 2017.

Vi imate planove ????

marko

28. decembar 2017.

Od apolitnog gradjanskog protesta do politicke organizacije ... na kraju se pitamo da li su protesti bili usmereni da se srusi vlast ili da se ukaze na nepravilnosti ?

Dule

28. decembar 2017.

Kako je jadno i bedno iznalaženje nepostojećih mana , grešaka i propusta na objektu koji se još uvek gradi. Ali ako, neka se piše o velikom delu koga je Vučić sa svojim saradnicima postavio. Što se više piše, interesovanje je veće.Samo vi kudite. Doći će vreme kada ćete svoje reči pojesti, i useliti se u neki predivan stančić.

Izadji i bori se

28. decembar 2017.

Kad je vlast gluva, a opozicija mutava jedina opcija je gradjanska inicijativa!

Milan

28. decembar 2017.

@Aleksandar Jel misliš na onog Sorosa što ga je primio Vučić ili na možda neke sile sa Zapada poput Šredera, Bila Klintona ili Toni Blera? Pošto je i Vučić i sa njima sarađivao pa ne znam na koga tačno misliš? Ili možda misliš na pokret Patkica sa Vračara koji je osnovao SNS pred lokalne izbore? E botovi, botovi...