Site name

Vodinelić prva na listi DS i NS

Demokratska stranka (DS) i Nova stranka (Nova) ozvaničili su danas koaliciju za beogradske izbore, na čijoj listi će prva biti Vesna Rakić Vodinelić

9

Piše: FoNet

Beograd 29. decembar 2017. 15:14

Vodinelić prva na listi DS i NS

Foto: Dragan Antonić/FoNet

Oni su najavili razgovore sa strankama socijaldemokratske i građanske opcije, kao i spremnost da posle izbora razgovaraju sa svima osim sa strankama koje danas vode Beograd.

Predsednik DS Dragan Šutanovac rekao je da je prihvatio predlog opštinskih odbora, beogradskog odbora i Predsedništva stranke da bude kandidat za gradonačelnika.

Prihvatio sam ne zato što je to pitanje pojedinca, već zato što građani žele jakog, stabilnost, doslednog i pouzdanog partnera kao što su danas DS i naša koalicija. Vreme je za političke ideje, rad, znanje i pre svega tim, rekao je Šutanovac na konferenciji za novinare.

Nije vreme za odustajanje i predaju, istakao je Šutanovac koji veruje da će i drugi partneri pristupiti koaliciji DS i Nove stranke.

Ne bih davao konkretne odgovore, rekao je Šutanovac na pitanje ko bi mogao da im se još pridruži, dodajući da se ne radi o taktici, već strategiji i za buduće parlamentarne izbore.

Šutanovac je naglasio da je veoma zadovoljan što je funkcionerka Nove Vesna Rakić Vodinelić prva na listi za buduće beogradske izbore.

Jedino je izvesno da nećemo sarađivati sa onima koji danas vode Beograd, sa onima koji ruše naš grad, rekao je Šutanovac aludirajući na Srpsku naprednu stranku i njene koalicione partnere.

Šutanovac je rekao da DS nije razgovarao sa predsednikom opštine Markom Bastaćem, niti sa predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem o budućoj saradnji, dok je sa Draganom Đilasom razgovarao pre desetak dana.

Vesna Rakić Vodinelić je rekla da sebe nikad nije smatrala kandidatom za gradonačelnicu Beograda, jer se na beogradskim izborima glasa za listu.

Većina koja se formira u Skupštini grada Beograda izabraće gradonačelnika. Ja sam govorila da ću biti prva na listi i vidite da sam prva na listi, konstatovala je ona.

Rakić Vodinelić je rekla da Beograd mora ponovo da bude kulturni centar deo Evrope i da bi u svom temelju Evropa i Beograd trebalo da neguju vrednosti antifašizma.

Prema njenim ocenama, aktuelna vlast u Beogradu sprovodi najgore ideje fašizma poput kulta akcije radi same akcije, bez razmišljanja i mišljenja.

Kulturna delatnost se shvata kao kritičko mišljenje koje treba suzbijati, rekla je Rakić Vodinelić i istakla da je joj čast da bude prva na listi buduće liste za Beograd.

povezane vesti

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Verko

29. decembar 2017.

Da li je to ozbiljna gospodja koja crta hitlerovske brcice na fotografijama?

mica maric

29. decembar 2017.

Bravo za PROF VODINELIC!!!

Dragomir

29. decembar 2017.

Dobitna kombinacija, Vesnino znanje i upornost i DS infrastruktura. Bilo bi dobro da se priključi još neko sa sličnim programom pa da opozicija na izbore ide u ne više od dve kolone.

sanja

29. decembar 2017.

Mnogo ce se usreciti ova nesrecna koalicija..Ima da slave ako i 3% dobiju,i to im je mnogo!

dusko

29. decembar 2017.

Dali smo te pameti pa da omogućimo prof. Rakić Vodinelić da pokaže u praksi kako je pogrešila što je "najboljem studentu paravnog fakulteta, u istoriji" dala 10 iz ustavnog prava. Da pokaže svima nama šta ustav i zakoni znače i da ih ova rulja sa Vučićem i, Vučićevićem, Martinovićem, Stefanovićem, ... neće moći više da kao pačavre gaze. Da se im konačno na put stane a onda i privede "spoznaniju" prava. Pozivam sve one kojima su gore navedeni likovi zagadili život i politiku izađu i podrže svojim glasom dr. Rakić Vodinelić! V period, što bi braća Rusi rekli!

Mladen

29. decembar 2017.

Profesorka, ko ce mi biti u komisiji u zimskom roku na Union fakultetu ?

bole

29. decembar 2017.

U tu njenu pamet sumnjam kad joj je šef Z.Živković

asid

30. decembar 2017.

S kim si ''''naki si!

Nebojša Gojnić

31. decembar 2017.

Šta je, ne objavljujete kementar u kojem sam nazvo gospođu Vesna Rakić Vodinelić drugaricom(da, da, komunizam je to)? Zašto je to zabranjeno? Zašto mislite da je to nešto uvredljivo za gospođu Vesna Rakić Vodinelić? Ili vam je to lično Šutanovac zabrani da ga iko ikad dovodi u vezu sa levicom? E Danas-u bedo. Da razjasnim: Vesna Rakić Vodinelić vredi više nego cela DS. Dodatno, treba reći da DS(a to je Šutanovac i još ko?) vrede tako malo da im slabo verujem taman da Đinđić izađe iz groba i ponovo stane na čelo DS(ne bi se valja i on dva put prevario). Zato mi je ipak žao, mislim za.gospođu Rakić Vodinelić, ne za DS.