Site name

Šutanovac kandidat za gradonačelnika, Rakić Vodinelić prva na listi

Koalicija DS i Tadića očekuje se početkom januara

Demokratska stranka i Nova stranka Zorana Živkovića ozvaničili su koaliciju za beogradske izbore - Dragan Šutanovac je kandidat za gradonačelnika, a na listi DS će prva biti Vesna Rakić Vodinelić iz Nove.

9

Piše: P. D.

Beograd 30. decembar 2017. 08:00

Koalicija DS i Tadića očekuje se početkom januara

Foto: Twitter / Nova stranka

Ovo je objavljeno u petak na pres-konferenciji. Kako Danas saznaje, početkom januara očekuje se i objavljivanje sličnog dogovora sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića.

Ne očekuje se da Tadić, bivši predsednik Srbije i DS, bude kandidat za odbornika, kao što to nije ni Zoran Živković. Oni bi međutim, u slučaju da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori, bili verovatno na poslaničkoj listi DS, neko od njih dvojice moguće i kandidat za premijera.

Šutanovac i Rakić Vodinelić praktično su najavili proširenje liste DS, rekavši da nastavljaju razgovore sa strankama socijaldemokratske i građanske opcije. Istakli su i spremnost da posle izbora razgovaraju sa svima osim sa strankama koje sada vode Beograd, prenosi FoNet.

Dragan Šutanovac rekao je da je prihvatio predlog odbora i Predsedništva DS da bude kandidat za gradonačelnika. Prihvatio sam ne zato što je to pitanje pojedinca, već zato što građani žele jakog, stabilnog, doslednog i pouzdanog partnera kao što su danas DS i naša koalicija, rekao je Šutanovac na konferenciji za novinare.

On veruje da će i drugi partneri pristupiti koaliciji DS i Nove stranke. Ne bih davao konkretne odgovore, rekao je Šutanovac na pitanje ko bi mogao da im se još pridruži, dodajući da se ne radi o taktici, već strategiji i za buduće parlamentarne izbore. Šutanovac je rekao da DS nije razgovarao sa predsednikom opštine Markom Bastaćem, niti sa predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem o budućoj saradnji, dok je sa Draganom Đilasom razgovarao pre desetak dana.

"Nisam sebe smatrala kandidatkinjom"

Vesna Rakić Vodinelić kaže da sebe nikad nije smatrala kandidatom za gradonačelnicu Beograda, jer se na beogradskim izborima glasa za listu. Većina koja se formira u Skupštini grada Beograda izabraće gradonačelnika. Ja sam govorila da ću biti prva na listi i vidite da sam prva na listi, konstatovala je ona. Rakić Vodinelić je rekla da Beograd mora ponovo da bude kulturni centar deo Evrope i da bi u svom temelju Evropa i Beograd trebalo da neguju vrednosti antifašizma.

povezane vesti

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

E.R.

30. decembar 2017.

Da je Vesna Rakić Vodinelić ostala kandidat za gradonačelnika, možda bih i glasao, ovako sigurno neću.

Maksim

30. decembar 2017.

Izbacili Tadića da bi pravili koaliciju sa njim... Ovi kad bi kreuli da nose Stojkovićeve "oprostite mi ružnu prošlost" majice, tekstilna industrija bi procvetala.

Dejo

30. decembar 2017.

Jedna stvar je bitna, a to je da opozicija ima vise od 50% od izašlih glasača i tek nakon toga se bira gradonačelnik i ostali fnkcioneri. Tako da ni Šutanovac, ni g-đa Vodenilić, ni Đilas ni bilo ko nema tapiju na mesto gradonačelnika. Jedino me čudi da će Tadić u istu koaliciju sa Zoranom Živkovićem, ali vredi sačekati I videti šta će biti. Samo je jedno bitno!!!!

Misa pop

30. decembar 2017.

Kolko je kratak put od Gradonacelnika , do rizicnog prvog mesta na demokratskoj listi. Do juce smo zasipani izjavama o Vesni kao gradonacelniku, eto dozivesmo da je vidimo prvu na listi ali ne NS, vec DS ci je kandidat za gradonacelnika cuvar beogradskih pasnjaka Dragan pa jos Sutanovac. Dzaba je Vesna Rakic Vodinelic crtala maloh Hitler brkove i pravila ga nacistom, nista cudnu i Mirko Cvetkovic je poredio Nikolica sa Hitlerom pa ih je Nikolic sa 25% baci na cenzulovku od 5% ni sad se DS bolje ne pise sa sve otbeglim pajtosima, mlogi im cak predvidjaju pralazak cenzusa. Ja nisam tolki optimista.

KALIMERO

30. decembar 2017.

Ipak je Tadić napravio istorijsko pomirenje sa Dačićem, ma šta to značilo, i omogućio Tomi da uvede sns u skupštinu. Dobra dela ne treba zaboraviti!

LOKI

30. decembar 2017.

Podržavam skupljanje otpada sa smetlišta istorije, i to ima bajatu vrednost.

maki

31. decembar 2017.

Ovi su smesni kao vic, Sutanovac, Zivkovic, Tadic. Prvo su se razbucali kao zuti, a sada prave koalicije. Ko jos moze da im veruje?

mladi gradjani

31. decembar 2017.

A da pokusamo sa Belim Preletacevicem kao nosiocem liste kad vec i onako kandidat za gradonacelnika nece biti nosioc liste vec neki korumpirani dosovac iz pozadine.(?) Beli sigurno moze da pokupi mnogo vise glasova od te Vesne (koja je mlada k''''o rosa u podne).

asid

31. decembar 2017.

Autsajder koalicija otkad je opozicija neprestano je u predizbornoj kampanji ne dozvolivši ni za trenutak narodu da zaboravi njihovu ogromnu zaslugu da je Srbija mala i siromašna država dok su oni iskoristili svoju vlast a i krizu da se enormno obogate kako je i najavio jedan od njihovih lidera još na samom početku iste!