Site name

Beogradski izbori

Vučević: SNS i SPS na odvojenim listama

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je za RTS da će u narednih četiri ili pet dana biti poznato ko će na beogradskim izborima predvoditi listu "Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd".

13

Piše: Danas online

Beograd 11. januar 2018. 09:12

Vučević: SNS i SPS na odvojenim listama

Foto: RTS

Vučević je rekao da će na izbore SNS i SPS izaći na odvojenim listama, ali da su spremni da nastave saradnju posle izbora.

Na sednici Predsedništva SNS-a vođena je otvorena diskusija, a polovina članova je predlagala da se ide na vanredne parlamentarne izbore, rekao je Miloš Vučević gostujući u Dnevniku RTS-a.

"Na kraju je većina prihvatila argumentaciju Aleksandra Vučića da je u interesu Srbije, iako ne SNS-a da nemamo vanredne izbore", rekao je Vučević.

Kaže da je na ljudima iz "Miškovićeve žuto-riđe koalicije "da se izvine" ili kažu zašto su tvrdili da će izbora biti, navodeći da je u pitanju bila "autoprojekcija".

"Srpska napredna stranka je pokazala da su interesi Srbije uvek iznad stranke. Pokazala je da je stranka svesna da ima benefit od održavanja izbora, ali da ipak bira interes Srbije", rekao je Vučević.

Ističe da će za četiri ili pet dana biti poznato ko će se naći na listi naprednjaka.

"Verujem da će građani biti zadovoljni imenima. Naša lista će biti relaksirana od stranačkih naziva, titula, odrednica", naveo je Vučević istakavši da će na listi predložiti politiku rezultata i budućnosti i da se neće baviti mržnjom već će pokazati rezultate.

U naredna dva do tri dana biće definisano i s kime će SNS izaći na izbore. Izvesno je, kaže Vučević, da će se na listi naći SDP Rasima Ljajića, kao i da će SPS imati svoju listu.

"Spremni smo da nastavimo saradnju sa SPS-om nakon izbora", rekao je Vučević.

Govoreći o Novom Sadu čiji je gradonačelnik, Vučević je rekao da je pred tim gradom nastavak dosadašnjeg puta, na kojem je dobio evropske titule, nastaviće se sa snažnom saradnjom sa republičkom i pokrajinskom vlašću, a očekuju ga i kapitalni projekti od nacionalnog značaja.

Očekuje da će u martu za saobraćaj biti otvoren Žeželjev most, a Novi Sad očekuje i završetak rada na pristupnim saobraćajnicama.

Nastaviće se i sa borbom za nova radna mesta, zaključio je Vučević.

povezane vesti

komentari (13)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

petar

11. januar 2018.

Saradnja SNS i SPS je očekivana, posle izbora u koaliciji zajedno.

ena

11. januar 2018.

Podrzace sps naprednjake posle izbora, kao i uvek do sad.

Daria

11. januar 2018.

Na lokalnim izborima ce se videti ko uziva najvecu popularnost i kome gradjani najvise veruju.

DARIJA JANIC

11. januar 2018.

Ne verujem da ce se ona kako rekoste,zuto-ridja-tajkunska koalicija Mikoviceva da izvine, ta rec u njihovom*inelektualskom* recniku ne postoji.

Rajko Cimeša

11. januar 2018.

U skoro svim opštinama su u koaliciji,pa to očekujem i u Beogradu.

Mira

11. januar 2018.

To je najpametnije, država ne treba da trpi.

Zvezdana

11. januar 2018.

.Mislim da se zna kome gradjani najvise veruju,i SNS je pokazala da se bori za narod i svoju drzavu,a ne za licne interese

Jovan

11. januar 2018.

Odlična odluka i potvrdila je moje komentare da je Vučić realno i odgovorno nastupio i iskoristio svoj uticaj da njegov primer slede i ostali članovi predsedništva SNS. Realno je da bi SNS dobila koji procenat više, ali mislim dugoročno bi bila na gubitku. Elem, nije zaludu u parlamentarnim demokratijama mandat bar 4 godine, gde se može sprovesti neki program i onda validno ocenjivati rezlutati na izborima. Mi nemamo razloge za vanredne izbore, krizu vlade, parlamentarnu krizu itd, referednumska odlučivanja i slično. Izbori koštaju građane, budžet, a bogami posredno i privredu. Kapmpanja hteli to priznati ili ne, prekida rad, svi prosto polude u kampanji i pred izbore. Od medija, aktivista, plitičara, sve je upravljeno na izbore i kampanju. I to u godini ozbiljnih poglavlja za pristupanje i pridruživanje EU? Božezdravlja rešavanja kosovskog pitanja i teških pregovora? Svakako su sve ovo važnije stvari od izbora koji realno ne mijenjaju puno. Možda bi samo neke manje partije nestale sa političke scene, opozicija bi se pregrupisala u smislu nekih novih saveza i partija, ali ništa suštinski. Ipak ovaj dogvor SPS-a i SNS me potakao na drugo pitanje. Prvo, pozdravljam što samostalno izlaze jer SPS dokazuje da veruje u sebe i svoju politiku i svoje birače. SNS bi sličan dogovr trebala napraviti sa ostalim koalicionim partnerima kao što su SNP Nenada Popovića, PS Vulina i još nekima (vidim Ljajić se već "uvalio" u SNS krilo). Da se vidi da li vrede ministarske fotelje te podrške birača, bar kroz beogradske izbore. SNS ima svojih kadrova, vanstranačkih ličnosti i eksperata, da bi držala ove lidere sa nedokazanom podrškom, koji se više guraju u medijima, nego što rade ili što vrede.

gari

11. januar 2018.

Tako je bolje, da ne bude da je SNS "progutala" socijaliste.

pedja

11. januar 2018.

odvojenim listama ce se odmeriti snage stranaka!!!

Vesna Djordjevic

12. januar 2018.

Najbolje svako za sebe.

Nenad54

13. januar 2018.

Svako za sebe rece jedna gospodja , a SNS sa Karicem , Vulinom , Vukom i Danom Draskovic , Rasimom i jos ko zna skim jer ne sme sama na izbore ?

Wolf 359

14. januar 2018.

@ Zvezdana Citam ove botovske komentare...Tuzno...Stranka na vlasti se(ipak),svim silama bori za svoj dzep,kao i gore pomenuti botovi...