Site name

Opština Palilula zabranila tribine Ne da(vi)mo Beograd

Po nalogu opštine Palilula, sinoć je sprečeno održavanje tribine „Nismo građani drugog reda“ u MZ Ovča, saopšteno je iz inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

7

Piše: Danas Online

Beograd 11. januar 2018. 16:34

   Opština Palilula zabranila tribine Ne da(vi)mo Beograd

Foto: Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

I pored toga što je termin prijavljen, rezervisan i potvrđen još u decembru, kao i drugih šest događaja u mesnim zajednicama ove opštine, usmenim putem obavešteni smo juče samo par sati pre dogovorenog termina, da događaji ne mogu biti održani pod izgovorom renoviranja sala mesnih zajednica. Kako bi se uverili da se zabrana odvija po planu, ispred mesne zajednice Ovča sačekala su nas i dva policijska vozila, navodi se u saopštenju Inicijative.
 
Sabotiranja, pretnje i pritisci kojima smo izloženi od započinjanja serije razgovora u mesnim zajednicama širom Beograda, govore nam da smo na pravom putu i da se vlast najviše plaši lokalnog organizovanja i rešavanja realnih problema građana. Pored sponzorisane i dobro plaćene kampanje huškanja na nasilje na društvenim mrežama, direktne pretnje aktivistima Ne da(vi)mo Beograd upućivali su i narodni poslanici Vladimir Đukanović i Marijan Rističević, gradski odbornik i član GO SNS Srba Filipović, kao i jurišnici poput Miše Vacića. Sve ove pretnje prijavili smo policiji koja nije učinila ništa, kažu u Inicijativi.

I pored toga iu Inicijative poručuju da ne odustaju od najavljenih događaja u MZ Kotež 16. januara i MZ Stara Borča, 17. januara, “makar morali da ih održimo ispred zaključanih vrata ovih objekata”, zaključuje se u saopštenju.
 

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Predrag

11. januar 2018.

Sledi policijski čas.

zorge

11. januar 2018.

Možda ima nešto zabetonirano? Ko u Bataji.

Dragan

11. januar 2018.

Odolevajte!

Kalča

11. januar 2018.

"Junačine" esenesovske, prepale se šačice poštenih i hrabrih devojaka i momaka. Uzdrhtala silna državna mašinerija koja je privatizovala milijarde novčanica narodnih para, koja barata sa milion pendreka, čizama, opasača..., koja ima na milione tona tenkova, topova, pušaka, (istina, zarđelih) ruskih samaljota..., na desetine hiljada pod šlem metnutih podanika, bezbrojnih kadija, poreznika, uterivača dugova pred golorukom šačicom hrabrih, istinoljubih mladih ljudi. Srbijo, eto to ti je.

ljubitelj burleski

12. januar 2018.

Pa šta su građani iz ove sredine i očekivali od,,izabranog,,predsednika Palilulske opštine,jednog,uspešnog,,jurišnika,, i najdrčnijeg kerbera ,,lidera, mu,Jovičića..Još ako im i,pripomogne,, gradski,menadžerm,,Vesić kom je ,zapalo,u,zadatak,,da ,,obrazuje,i Komunalnu policiju,, eto ,liderske,,deMonkraije,, baš po SNS Leniji,i,,ciljevima,,.,,Šteta, što tamo nevoze,i ,neki,tamo,,pokvareni,tramvaji,da se ,,umeša u,uradku,,i ,,dr,,Mali,svojim,specijalnim,,doprinosima, ,,usrećivanja, beograđana,,..

Fotopress

12. januar 2018.

Zasto je ucutao vojni I policijski sindikat?

Vojvodjanin al Srbin

12. januar 2018.

Sta ocekivati od bivseg autolimara sa kupljenom diplomom koji maksimalno zloupotrebljava sve ono sto su mu ovaj grad i gradjani kao izbeglici pruzili..Sledi policijski cas a zatim verovatno i iseljavanje svih koji nazadnoj diktaturi nisu po volji.Kolone su nekada vodile ka Srbiji ali ti isti stvaraju kolone iz nje.