Site name

Pokret “Beli – Samo jako” ograđuje se od Luke Maksimovića

Građanski pokret Beli - SAMO JAKO, ograđuje od budućeg delovanja svog do sada medijski najprepoznatljivijeg člana pokreta, Luke Maksimovića, interpretatora fiktivnog (anti)junaka, Ljubiše Preletačevića Belog.

23

Piše: Danas online

Mladenovac 13. januar 2018. 14:07

Pokret “Beli – Samo jako” ograđuje se od Luke Maksimovića

Foto: tviter/belisamojako

U saopštenju ovog pokreta se kaže: “Podsećamo vas da je građanski pokret Beli - Samo jako, osnovan pred lokalne izbore u Mladenovcu 2016. godine, od strane grupe nekompromitovanih ljudi sa ciljem da se bori protiv tiranske, korumpirane, kleptokratske vlasti i nazadnog sistema. Drugi cilj te borbe se ogledao u stimulaciji angažovanja građana, rušenju apatije i uverenja da od pojedinca ništa ne zavisi. Na taj način želeli smo da podvučemo važnost lične građanske odgovornosti, kao i neophodnost uspostavljanja odgovorne i osnovnim moralnim načelima vođene vlasti sastavljene od građana koje politika ne zanima kao profesija kojoj je kičmeni stub lični interes, već kao sredstvo uticaja na okruženje i svakodnevicu.”

Nakon ulaska u lokalni parlament, sa osvojenih 12 mandata, pokret je izašao na republički nivo kandidaturom Ljubiše Preletačevića Belog. Osnivački tim pokreta zadržao je svoje izvorne ciljeve i izlaskom na predsedničke izbore, kojim je trebalo da osnaži i proširi osnovnu ideju, a ne mladenovački pokret u druge gradove Srbije, kaže se u saopštenju

“Naš politički angažman je bio potvrda da organizovani pojedinci mogu da se suprostave i najorganizovanijim političkim i parapolitičkim strukturama, koje nas godinama ubeđuju da je pošten i dostojanstven život u Srbiji nemoguć i da društvena i politička aktivnost nemaju smisla izvan borbe za lični interes”, kažu iz pokreta.

Satirični lik Ljubiše Preletačevića Belog je, po proceni članova pokreta, uspešno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara kao i političke scene.

“Sa druge strane, osećamo obavezu da se ogradimo od budućeg delovanja Luke Maksimovića  i njegove nove grupe, pre svega iz razloga što nemamo nikakav uvid niti udeo u odlučivanju o potezima te grupe i njenim kadrovskim rešenjima”, stoji u saopštenju pokreta iz Mladenovca.

Pokret Beli - Samo jako, ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovačkom parlamentu, dok Luka Maksimović nastavlja svoju političku aktivnost samostalno, sa novim ljudima i idejama, moralno i politički odgovoran samom sebi a ne pokretu Beli - Samo jako, zaključuje se u saopštenju.

povezane vesti

komentari (23)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Goran NS

13. januar 2018.

U saopstenju, gore navedenom, prepoznaje se izreka "Zavadi pa vladaj". Zao mi je sto ciitam ovo, a zalije mi je sto je neko (ja ne znam ko) poklekao. Nasa posla.

Danko

13. januar 2018.

Nije ni čudo, s obzirom da komedija i parodija u politici nije održiva. Imali su deo birača, neopredeljenih, nezadovoljnih kojima je upravo takva parodija bila potrebna jer je ismevala sve. I poziciju i opoziciju. Ali to je opet i kratkog veka, i bez ozbiljne neke alternative takav vid delovanja nije održiv. Zato je i pametan potez Pokreta ako misle da zadrže te glasove.

Dejan

13. januar 2018.

Ostaće u sećanju barem spot sa Youtuba kao parada droge i kiča.

Tripod

13. januar 2018.

Smešan je ko crtani film.

vea

13. januar 2018.

Ovaj lik lagano ima više glasova od svakog "lidera opozicije".

Cile

13. januar 2018.

Kakva smejurija od opozicije.

Cane

13. januar 2018.

Beli je lik ali njegov pokret nije isti bez njega.

Sloba

13. januar 2018.

Sa ovako neozbiljnom opozicijom, vlast može i da namali da se trudi.

Dimitrije

13. januar 2018.

Beli 6% - Sunđer bob (jeremić) 2,5%

Sasa

13. januar 2018.

Sada ta komedija i nije aktuelna. Dobro su se zabavili prosle godine, i to je to..

Marija

13. januar 2018.

Ogradjivanje od vodje i nosioca jedino moze da steti tom pokretu a oni i onako nemaju i sa njim i bez njega nikakve sanse u Beogradu.

Koridor

13. januar 2018.

Beli jači od kompletne propale opozicije.

Marija

13. januar 2018.

Beli i njegov pokret sluze samo za posmeh opozicionim partijama od kojih dobijaju mnogo vise glasaca a takoreci nemaju nikakav budzet.

Damir

13. januar 2018.

Ajde preletačeviću zatvaraj cirkus.

Palcica2015

13. januar 2018.

Covek se sprda sa nasom politikom i sa nasim gradjanima.

Palcica2015

13. januar 2018.

Covek se pojavljuje od izbora do izbora.U medjuvremenu ga nema nigde.

daca

13. januar 2018.

Žalosno stanje opozicije,kada im je Beli jedan od jačih konkurenata.

srpkinja

13. januar 2018.

Neznam cemu sada ovo pravdanje.Nisu ni zapoceli ozbiljnu politicku karijeru a vec se raspadaju.

Sima

13. januar 2018.

I na njih deluje zutica. I oni se podelili na frakcije.

Joca

14. januar 2018.

Stvorio pokret sada bi da se ograde od Belog.Ovo postaje zanimljivo bas kao i u pokretu Jankovica gde Slavica stoji iza pokretaa Jankovic je samo figura.

Ilija

14. januar 2018.

Sta novac cini,ovde nisu cista posla da se tek tako napadne osnivac i idejni vodja pokreta Beli.E sada ko je uzeo novac od tajkuna sigurno ce izaci na povrsino.Nisu svi izgleda dobili podjednako zato i pucaju

Sale

14. januar 2018.

Ja sve vreme mislim da je ovaj pokret bila jedna zezancija, pa sam iznenadjen da oni hoce nesto ozbiljno. Da li ce da nastave ozviljno sa istim imenom - Beli- samo jako!

Aki

14. januar 2018.

Ja sam za da damo ovom decku sansu pa da vidimo, gore od ovih i onih ne moze, moze samo jednako lose. A uvek se zalimo kako nema novih lica, pa evo ga novo lice