Još jedna etapa mog novinarskog razvitka 1Foto: FreeImages / Cierpki

Gospodine Laliću,
U svakoj drugoj situaciji ovaj odgovor Vama bih započeo sa „Molim Vas da mi oprostite početničku grešku“, međutim i pored toga što ne želite da polemišete sa mnom (obostrano je, verujte) moram odgovoriti.

Snishodljiv ton koji provejava kroz Vaš tekst, u smislu degradiranja mene kao novinara početnika, govori o Vama kao čoveku, iako u potpunosti razumem da ste pre svega želeli da zaštite Vaš Nedeljnik.

Ako ste već na meni nepoznat način doznali da sam volonter (budala, zar ne?!) onda ste mogli da se raspitate i da sam diplomirani politikolog, čije su šanse na tržištu rada uporedive sa šansama Crvene Zvezde da uđe u Ligu šampiona. Zar stvarno mislite da je lako volontirati u ovoj i ovakvoj Srbiji?

U pomenutom tekstu čiji sam autor, moj sagovornik Milan Radovanović izneo je svoje viđenje situacije oko, nekome sporne naslovnice NIN-a, na kojoj je prikazana tabla, sa čuvenim natpisom „Arbeit macht frei“, sa ulaza u nacistički logor. Pomenuti istoričar video je paralelu, a ja sam se potrudio da njegove reči prenesem što uverljivije. To je ovde moja, tako neoprostiva greška. Budite uvereni da je Vaš demanti još jedna etapa mog novinarskog razvitka. Hvala Vam na tome.

Autor je novinar volonter u Danasu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari