Site name

Zakon i kodeks vas obavezuju da ne manipulišete

* Žao nam je što su se medijska regulatorna tela "samoukinula" i što na profesionalne standarde nema ko da vas podseti, pa DJB mora to da čini u interesu javnosti

Iako se to ne bi očekivalo od Danasa, urednica političke rubrike manipuliše činjenicama.

2

23. oktobar 2017. 12:30

Zakon i kodeks vas obavezuju da ne manipulišete

Poštovana urednice Lukač, ne obavezuje vas DJB, niti bilo koja druga stranka, da radite svoj posao kako treba, već medijski zakoni i profesionalni i etički kodeks koji vam nalažu da istinito informišete čitaoce. Žao nam je što su se medijska regulatorna tela "samoukinula" i što na profesionalne standarde nema ko da vas podseti, pa DJB mora to da čini u interesu javnosti.

Nije korektno napisati da je poslanički klub DS (koji čine DS i njihovi koalicioni partneri) veći od DJB koji je samostalno izašao na izbore, i osvojio više glasova i mandata nego lista DS-a. Dosta je bilo, možete proveriti na sajtu Skupštine, i danas ima 13 poslanika, dok DS ima 12. SRS nije opozicija, već lažna opozicija. Taj isti kodeks vas obavezuje da ne prenosite klevete i optužbe kao što je, na primer, serija pisama bivšeg člana DJB i preletača u SNS, koji se lažno predstavlja kao naš

član i tako, uz vašu podršku, širi dezinformacije i laži o DJB. Nije u redu da i dalje tvrdite da vam je neko tražio pitanja unapred, a još manje da vam je tražio temu. Nije Saša Radulović, iako predsednik DJB, dežurni analitičar koji ima odgovore za sve pitanja. U DJB ima puno kompetentnih i kvalitetnih ljudi sposobnih da o određenoj temi razgovaraju sa kompetentnim novinarima Danasa.

Ovim reagovanjem završavamo polemiku na ovu temu.

Pres-služba Dosta je bilo

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Petar

23. oktobar 2017.

Jedini manipulator svega je DJB. Kad već pričaju o broju poslanika, neka se seta da su u međuvremenu bili i predsednički izbori na kojima je Saša Radulović osvojio 1,41% I to je nekakav parametar za novinare!

Igor

23. oktobar 2017.

Molim DJB da ne radi ništa u mom interesu iako sam se, priznajem, prešao i dao im glas. Kao prvo, krenite od sostvene organizacije ili organozacija, njih uredite i PRIDRŽAVAJTE SE unutrašnjih akata. Osim toga, ne mislim da moje interese može da zastupa prodavačica mobilnih telefona i astrološkinja, nikako to ne mogu biti najbolji među nama. A što se rata sa Danasom tiče, kupite, braćo, svoje novine, pa objavljujte do mile volje ode svom vođi, a ako imate za šta - tužite. Iako je svima jasno da su vam pretnje tužbama postale manir, dokazali ste sa rokovima koje ste samo nesuvislo određivali za tužbe protiv DW.