Obmana državne sekretarke, na uviđaj se čekalo tri sata 1Foto: FreeImages / Cierpki

Nova stranka zahteva hitnu smenu državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović zbog laži i obmanjivanja javnosti u ime ovog organa i postupanja njegovih zaposlenih povodom upada naoružanih napadača u porodičnu kuću Jelene Grujić Ristić…

… predsednice Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima u večernjim satima 16. novembra.

Hrkalovićeva je izrekla više laži u nameri da obmane javnost kako je policijski uviđaj započet odmah i navodeći: „Da bi se lice mesta što kvalitetnije obradilo upućen je i kriminalistički tehničar iz Policijske uprave u Rumi, s obzirom da Policijska stanica u Pećincima nema svog tehničara“, kao i da se „kriminalistički tehničar po dolasku priključio ekipi koja je već radila na terenu“.

U tome je propustila da kaže ključni detalj – da su njihovom kriminalističkom tehničaru bili potrebni sati da stigne iz Rume u susedne Pećince, kao i da ekipa nije ama baš ništa radila na terenu, niti je to i mogla, sve do njegovog dolaska, jer to nije ni bila ekipa za vršenje uviđaja, već saobraćajna policija.

U navodima Hrkalovićeve tačno je jedino da uviđaj nije počeo „tek tri sata nakon poziva“, kako je iznela narodna poslanica Marinika Tepić, koja je otišla takođe na lice mesta da pruži podršku koleginici Grujić Ristić i bila prisutna sve vreme tokom uviđaja. Poslanica Tepić priznaje nenameran propust i ispravlja se: „Uviđaj nije počeo tek nakon tri sata, počeo je još kasnije, odnosno tri sata i 20 minuta nakon Jelenine prijave“, navodi Tepić.

Laž je i da se „kriminalistički tehničar po dolasku priključio ekipi koja je već radila na terenu“. Istina je da nikakva ekipa za vršenje uviđaja nije ni bila na terenu, jer je nadležni inspektor došao istovremeno i istim vozilom sa kriminalističkim tehničarem. Shodno tome je laž i da je neka ekipa već radila nešto na terenu, što bi trebalo da ukaže na to da se sve vreme nešto radilo na mestu napada, što je takođe laž.

Ne ulazeći u to da li je namera državne sekretarke Hrkalović bila da se nametne kao buduća ministarka policije time što će lagati više i od Vučića, i da li je intenzivno laganje i obmanjivanje javnosti ključna kvalifikacija za najviše državne funkcije, zahtevamo od predsednice Vlade Ane Brnabić jedini mogući časni izlaz iz ove situacije – smenu državne sekretarke MUP Republike Srbije Dijane Hrkalović zbog iznetih laži, kao i zbog nepoznavanja posla za koji prima državnu platu.

Nova stranka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari