Site name

Vaskrsnut, a ne lustriran

* Ispiranje mozga javnosti i ratnohuškačko novinarstvo

Milivoje Pavlović, predsednik Programskog saveta RTS-a, koji je kritikovao novinarku Oliveru Kovačević, kao i celokupno uredništvo Nacionalnog servisa, povodom emisije u kojoj je gostovao Čedomir Jovanović, pravi je pokazatelj koliko je pogubna bila odluka da do prave i temeljne lustracije svih odgovornih za trovanje medijskog prostora, decenijsko laganje građana Srbije, ispiranje mozga javnosti i ratnohuškačko novinarstvo, nikada nije došlo.

7

05. decembar 2017. 17:00

Vaskrsnut, a ne lustriran

Pavlović je pune četiri ratne godine bio ministar informisanja Miloševićeve vlade (pod premijerima Božovićem i Šainovićem) i to u periodu najgorih ratnih stradanja i operacija, za koje su se državni mediji upinjali da tvrde da je rat u kome Srbija ne učestvuje. Nakon isteka mandata, Pavlović je postavljen za direktora Radio Beograda, odakle je upravljao jedinim od najmoćnijih sredstava Miloševićeve ratne propagande i na kom mestu je sačekao promene 5. oktobra da bi odatle bio smenjen.

Ubrzo, kada je Tadić rehabilitovao njegovu stranku SPS, Pavlović je bio kandidat svoje partije za mesto direktora RTS-a, ali neuspešno, pa je zatim uhlebljenje našao na Univerzitetu Megatrend.

Takav stranački kadar, koji je upravljao sistemom informisanja Srbije u najmračnijim godinama medijskog mraka, koji je, sa državnog medija, godinama forsirao isključivo stranačku i ratnu propagandu svoje partije, nikada ne samo da nije lustriran, već je i vaskrsnut, zahvaljujući upravo tim stranačkim pozicijama, kao predsednik jednog, suštinski dekorativnog, ali nominalno ipak važnog tela kao što je Programski savet RTS-a.

Da je Pavlović na vreme odgovarao javnosti za svoj doprinos propagandi rata, nikada ne bi imao priliku da sanja da postane direktor Nacionalnog servisa u 21. veku, niti bi ikada imao hrabrosti da javno progovori o bilo čemu, a posebno ne da deli lekcije o tome kako se emisija koja se bavi ratnim zločinima i zločincima, kao što su Mladić i Praljak, uređuje i vodi, te koji gosti u nju mogu biti pozvani i šta oni smeju da govore.

Biro za komunikacije LDP

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Anastasija Marković

05. decembar 2017.

Uvek su ostali isti, ne pritnaju Srpske žrtve a ližu d...... da bi bili makar delić sekunde u javnosti

freedom

05. decembar 2017.

Za prosutim mlekom ne treba plakati............trebeli ste ga lustrirati.......a zašto niste to Čeda zna,.......tako da ne treba da plačete dobro je vama

Siniša Škarica

06. decembar 2017.

Šteta što nije izvršena lustracija političara iz 90.-tih pa nadalje. Ali nikada nije kasno da se lustrira Mićunović, Jovanović, Čanak, Tadić, Jeremić, i svo ostali šetači i šerpaši i naravno (pošto se okiznuo pa ne može da se lustrira) da se izbriše iz pamćenja Srba Zoran Đinđić

usaf

06. decembar 2017.

U potpunosti TACNO saopstenje iz LDP.Za zal,sto je izostala lustracija svih ratnohuskackih novinara,stranaka i pojedinaca,cije su lazi dovele do nezapamcenog krvoprolica na ovim prostorima.Jos gora cinjenica je,da su ovi ljudi i stranke,ponovo na vlasti u Srbiji,zato je na delu "vaskrsavanje" ratnih zlocinaca u Srbiji,a najgore je sto su za Srbe,svi ovi zlocinci nacionalni heroji!Ako bi sproveli anketu po gradovima Srbije,Garant da bi rezultati dokazali moju tvrdnju,zato nije mi jasno zasto su moji komentari blokirani u "DANAS"-u.Gospodo suocite se sa istinom!!!!!

Phoenix

06. decembar 2017.

Ima jos jedan ministarinformisanja iz Milosevicevog vremena koga ne spominjete cesto, barem ne u kontekstu lustracije. Ali dobro sad. Ruka ruku mije

diklofenosaurus

06. decembar 2017.

Nikad mi niste objavili komentare, iako su bili pristojni, smisleni, ali verovatno nepodobni za zaštićene SNS standarde. @Anastasija Marković je očigledno vaša mera. Pozdrav moderaciji, koja ni ovo neće objaviti!

Milovan

07. decembar 2017.

@diklofenosaurus U pravu si. Vredjanje, pljuvanje, sve moze da prodje. Smisleni, ozbiljan komentar - ne moze. Istina se tesko podnosi. Ne samo u ovim novinama. Ako objave, procitaces:)