Site name

Festival kubanske muzike i plesa "Havana en Belgrado" od 10. do 13. novembra

Vreli ritam Kube stiže u Beograd

Festival kubanske muzike i plesa „Havana en Belgrado" održaće se od 10. do 13. novembra u Studentski kulturni centar, DKC „Majdan“, Centar urbane kulture, najavili su organizatori.

Piše: Danas Online

Beograd 26. oktobar 2016. 15:04

Foto: Nemanja Sekulić

Šestu godinu za redom, Festival kubanske muzike i plesa „Havana en Belgrado" dovodi najveća imena kubanske muzičke i plesne scene. Za četiri dana trajanja festivala osetićemo duh Kube kroz koncerte, šou nastupe, plesne radionice, žurke. Ove godine biće dva velika koncerta. Dolazi najbolji kubanski rumba bend na svetu – Yoruba Andabo. Njihovi nastupi uživo su neprikosnoveni, šou koji se i gleda i sluša, vrhunski muzičari i plesači u tradicionalnim kostimima - pravi duh Kube na sceni.

Drugog dana festivala nastupiće svetski poznati bend koji postoji više od pedeset godina i koji je iznedrio najveća imena kubanske muzičke scene – Elito Reve y Su Charangon. Sedamnaest vrhunskih muzičara uživo zvuče savršeno i donose vrelu energiju u naš grad.
Plesni program festivala čine radionice kubanskih plesova, u trajanju dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala. Ove godine će na plesnim radionicama biti i bend koji će svirati tradicionalnu kubansku muziku. Oni su Okilakua, dolaze iz Francuske, a predvodnica je pevačica Martha Galarraga, jedan od najvećih glasova kubanske rumbe.

Tokom četiri dana trajanja festivala, biće organizovane žurke na kojima će muziku puštati DJ Javier, DJ El Gato Volador, DJ LeoDCuba.

Već godinama je "Havana en Belgrado" festival, koji organizuje tim svetskih šampiona u salsi "Havana Belgrado", po kvalitetu i energiji jedan od najboljih u Evropi. O tome svedoči veliki broj posetilaca iz Francuske, Engleske, Poljske, Bugarske, Nemačke, Italije, Grčke, Hrvatske, Crne Gore...

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.