Site name

Srbija nije prošla u finale Evrovizije (VIDEO)

Predstavnica Srbije na Evroviziji nije uspela večeras u drugoj polufinalnoj večeri da uđe u finale evrovizijskog takmičenja.

16

Piše: Danas Online

Kijev 11. maj 2017. 23:22

Foto: EPA / SERGEY DOLZHENKO

Iako je otvorila Evroviziju pesmom "In Too Deep", srpska predstavnica Tijana Bogićević na kraju ipak nije ušla u finale. U drugom polufinalu prošli su dalje Bugarska, Belorusija, Hrvatska, Mađarska, Danska, Izrael, Rumunija, Norveška, Holandija i Austrija.

U prvoj polufinalnoj večeri u utorak nastupilo je 18 zemalja, od kojih njih 10 se plasiralo u finale: Moldavija, Azerbejdžan, Grčka, Švedska, Portugalija, Poljska, Jermenija, Australija, Kipar i Belgija.

Sistem glasanja na evroviziji je sledeći: profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeljuju odvojen skup poena od jedan do osam, odnosno 10 i 12. To znači da najboljih 10 pesama po mišljenju žirija i gledalaca dobija poene.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 42 zemlje učesnice uključuju se u program, kao i do sada, i saopštavaju poene samo profesionalnog petočlanog žirija.

povezane vesti

komentari (16)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Nikola

11. maj 2017.

To nema veze sa Srbijom...aut.

Bundzija Sumadijski

12. maj 2017.

Da nisam ocekivao da prenose Lion - Ajaks na RTS 1, iskreno ne bih ni znao da se to cudo odrzava veceras!

Vuki

12. maj 2017.

RTSu treba oduzeti takmicenje za izbor nase pesme

milojko

12. maj 2017.

Sve je bilo pogrešno: u prvom redu pesma a onda ostalo - izvođačica, koreografija...Smejao sam se zamišljajući ko bi to memorisao i "pevušio"

Jedan Covek

12. maj 2017.

Ma koga jos interesuje Eurosong, vazno je da nama skace standard

caruga

12. maj 2017.

Ovo navodno takmicenje eurosonga je obicna zajebancija. To je sve samo ne takmicenje za pesmu EU. Ne mogu da shvatim da odredjene zemlje idu direktno u finale a ostale se moraju boriti za ulazak u finale. Zemlje koje nisu u EU treba da organizuju svoje takmicenje za najbolju pesmu, a ne da se blamiraju da bi ucestvovali na tom takmicenju. To je vise politicko - regionalno takmicenje sa unapred odredjenim scenarijom bez obzira na glasanje naroda nego li posteno I iskrenost vrednosti misljenja publike koja glasa. Treba ignorisati takvu vrstu takmicenja jer je to sve politika I lopovlik.

gile

12. maj 2017.

Kako RTS bira naseg predstavnika ja predlazem da iduce godine to bude moja Nana iz Vencana.

Stop ružičastim notama

12. maj 2017.

Haljina joj je baš kič, a muzika i kič i ljigava. Kad se nismo veselili 2. aprila uveče, što bi se veselili 11. maja, a zatim i 13. maja?

Goran

12. maj 2017.

Eto nismo imali sreću da naša "štancovana " pesma prodje u finale.Pitam se ko se dosetio da poruči ( i plati) pesmu od tamo neke grupe ljudi koja se bavi " komponovanjem" i prodajom pesama (Molim da mi spakujete jednu u sporijem i jednu u bržem tempu ,za poneti naravno).RTS-u oduzeti monopol na izbor pesme, neka i dalje rade prenos takmičenja ,promena komentatorke poželjna.

Vlada

12. maj 2017.

Uskoro će na takmičenju za "pesmu" Evrovizije na sceni da izvode eksplicitne scene seksa, orgija i nasilja, samo da masa što više galami, navija i "podržava". Ovo je davno prestalo da ima veze sa pesmom. Hleba i igara! Ovo prvo u Evropi još i ima, ali kod nas samo ovog drugog.

Protagonista

12. maj 2017.

Vratite Beoviziju, ali da glasanje bude posteno.

Ceca

12. maj 2017.

Prekinuti na 3 godine diplomatske odnose sa evrovizijom u znak protesta.

Borzo

12. maj 2017.

A gde je to, pre nastupa na Evroviziji, pobedila naša predstavnica, na kom poselu ili sličnom festivalu?

ja

12. maj 2017.

Muzika iz trznog.centra.

NALE

12. maj 2017.

ovo je neverovatno glupa pesma a koreografija katastrofalna ... šta smo mislili da ćemo osvojiti sa plesačem u untercigeru ... doduše ni ostale pesme nisu nešto i sigurno neće u istoriju kao neki hitovi ili umetnička dela ...treba velikomučenik Vučić da se upeša i da on odabere pesmu i pevača i da uradi koreografiju ... sigurno bi bilo bolje ... bar za 3.5 posto u odnosu na prošlu godinu ....

Goran

12. maj 2017.

Za sve je Soroš kriv!!!