Site name

Muzički vodič od 27. oktobra do 2. novembra

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

Piše: M. J.

27. oktobar 2017. 08:00

petak 27. oktobar - MORTAL KOMBAT

Mesto održavanja: The Quarter, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Bend Mortal Kombat će održati tradicionalni novosadski koncert u klubu "The Quarter". Ove godine otišli su korak dalje te su snimili jednu nesvakidašnju najavu, a zakazali su i druženje sa fanovima pred koncert.

U subotu, 21. oktobra, od 17 časova ko bude u Shamrock baru moći će da se druži sa Kombatima, odsluša pesme u nešto drugačijem aranžmanu i da nabavi svoju ulaznicu za koncert.

petak 27. oktobar - DRILL HALLOWEEN W/LAG & FEDERICO AMOROSO

Mesto održavanja: Klub Plastic, Beograd

Vreme: od 21 čas

U duhu noći veštica Drill priređuje maskenbal za prave ljubitelje rejv kulture i podzemlja. Organizatori poručuju da posetioci spreme leteće metle, šešire i magične napitke.
Nastupa promoter andergraund kulture, DJ i producent – Lag, koji je jedan od predstavnika novog talasa tehno umetnika.

Odrastavši na panku i zatim stekavši edukaciju u oblasti klasične muzike, Lag ipak pronalazi sebe u elektronskoj muzici, pre svega zbog velikih mogućnosti izražavanja kroz DJing, ali i kroz stvaranje autorskih numera. Odabrao je tehno kao platformu za svoje kreativno pražnjenje, ali je zadržao svoje prethodne uticaje prisutne i u novom zvuku koji generiše - sirovost, kompleksan ritam i upečatljiv stav njegovi su glavni alati.

petak 27. oktobar - VICTOR RUIZ

Mesto održavanja: Beogradski sajam

Vreme: od 22 časa

Jedan od najaktuelnijih svetskih producenata Victor Ruiz dolazi u Beograd sa svojim autentičnim i energičnim zvukom uz specijalni audio-vizuelni doživljaj.

Pult sa njim, deliće i jedni od najboljih imena domaće elektronske muzičke scene: Peter Portman, Mancha & MarkPanic i Goran Emkic.

do ponedeljka 30. oktobra - BEROGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda i Sava centar

Vreme: od 21 čas

Pod sloganom “Džez vizije” održava se i ovogodišnji festival, nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg izdanja, koje je jednoglasno proglašeno za najbolje od obnove ove manifestacije 2005. godine.

Ključna imena ovogodišnjeg programa su veliki američki umetnici: izuzetni saksofonista i kompozitor Džošua Redman, kao stvaralac koji je mladoj generaciji utirao put tokom devedesetih i dvehiljaditih, Doni Mekaslin, koji je radio u sastavima Dejvida Bouvija (na njegovom testamentarnom, poslednjem albumu „Blackstar“), te supergrupa Young Philadelphians, u kojoj su glavne zvezde takve avangardne veličine kao što su Mark Ribo i Džamaladin Takuma.

subota 28. oktobra - NICK CAVE AND THE BAD SEEDS

Mesto održavanja: Kombank Arena

Vreme: od 21 čas

Popularni pevač Nick Cave & The Bad Seeds održaće koncert u okviru svoje svetske turneje na  kojoj predstavljuju album „Skeleton Tree“ koji se našao na prvim pozicijama brojnih svetskih lista slušanosti dok mu je Guardian poverio pet zvezdica i opisao kao „remek delo ljubavi i razaranja“.

Prethodni nastup Nick Cave & The Bad Seeds u Areni proglašen je za najbolji koncert 2008. godine u Srbiji. Ovo je bio jedan od najdužih koncerata ovog muzičara koji je trajao blizu 150 minuta pri čemu je Nick Cave više puta ispunjavao muzičke želje svojih fanova.

utorak 31. oktobar - KONCERT OMAŽ PROFESORU VUJIĆU

Mesto održavanja: Velika sala SKC

Vreme: od 20 časova

Profesor Aleksandar S. Vujić je tokom 40 godina predavao predmet sviranje horskih, kasnije orkestarskih partitura, vodio je u dva maha veoma uspešno orkestar FMU i osnivao je Madrigalski hor FMU, sa kojim je osvojio zlatnu medalju u Budimpešti. Njegovi studenti u ime privrženosti i poštovanja spontano su došli na ideju o koncertu u čast profesoru Vujiću.

Na koncertu će svirati između ostalih i pijanisti Ivan Bašić, Galina Nikolin, pevaće Hor „Braća Baruh“ i neki članovi bivšeg Madrigalskog hora FMU, kao i solo pevači i pevačice koji su iz istog hora nikli.

sreda 1. novembar - HASHIMA

Mesto održavanja: Centar za kulturu Vlada Divljan

Vreme: od 21 čas

Jedan od najperspektivnijih i najaktuelnijih srpskih džez sastava, kvartet Hashima održaće koncert kakav do sada nije viđen, kada je u pitanju džez scena u Srbiji. Publika će prisustvovati jedinstvenom "live cinema audio vizuelnom performansu" u saradnji grupe sa video umetnikom "Izvanrednim Bobom", posebno kreiranom za ovu priliku.

Povod za koncert grupe Hashima je promocija drugog albuma "The Haywain" u izdanju izdavačke kuće Metropolis Records, a ceo događaj obogatiće i gostovanje hora pod dirigentskom palicom renomirane Dijane Cvetković, dirigenta hora Musica Libera.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.