Site name

Muzički vodič od 17. do 23. novembra

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

Piše: M. J.

17. novembar 2017. 08:00

subota 18. novembar – RITAM NEREDA

Mesto održavanja: The Quarter, Novi Sad

Vreme: od 20 časova

Bend slavi 30 godina neprekidnog rada, 11 snimljenih albuma, blizu 500 koncerata. Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri lajv izdanja. Hitovi kao što su “Put beznađa”, “San”, “Boje se”, “10 godina” i “Crno je sve” su samo neke od pesama koje su obeležile karijeru ovog benda.

Ritam Nereda beleži i nastupe i sa Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies i Buzzcocks.

subota 18. novembar – LOMLJAVA - CHINA TOWN

Mesto održavanja: Beogradski sajam

Vreme: od 22 časa

China Town lansira LOMLJAVU. Ovo su klasčni tehno zvuci. Nastupaju Andrew Meller, CONCRETE Djz, Mancha & MarkPanic, kao i Predrag Janus. Andrew Meller jedan je od osnivača 3 projekta ReWire, Beat And Juice i Depth Perception. Pod njegovim imenom možete naći više pravaca muzike, koji su bazirani na house zvuku.

Primese idu zavisno od raspoloženja bilo to deep, tech ili techno u svakom slučaju radi se o manje semplovanim više sviranim temama.

subota 18. novembar – KUD “DIMITRIJE KOTUROVIĆ”

Mesto održavanja: Velika dvorana Sava centra, Beograd

Vreme: od 20 časova

Ove godine Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Koturović“ obeležava veliki jubilej 50. godina rada i postojanja. Na koncertu će se pojaviti oko 400 učesnika, biće predstavlјena  retrospektiva najvrednijeg od svega onoga što je društvo radilo svih ovih godina.


 
U programu će učestvovati i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, mešoviti hor „Ars Vocalis“ i  trubački orkestar Danijela Jokanovića.

ponedeljak 20. novembar – THE RESIDENTS

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda, Velika sala

Vreme: od 21 čas

Više od 40 godina The Residents se smatraju najmisterioznijim ikonama avangardne muzike. Ponikli u okvirima kalifornijske andergraund umetničke scene tokom sedamdesetih godina 20. veka, prvobitno su bili viđeni kao otkačeno-satirični rok band koji se rugao ograničenostima mejnstrim kulture, ali je sa vremenom u prvi plan izbila njihova daleko ozbiljnija i revolucionarnija strana.

Danas je The Residents smeli umetnički kolektiv koji je svojevremno prvi doneo uzbudljive inovacije u novim muzičkim oblastima, pojavljujući se istovremeno kao pioniri elektronike, art roka, industrijske i laundž muzike.

ponedeljak 20. novembar – RIBLJA ČORBA

Mesto održavanja: Sava centar, Beograd

Vreme: od 21 čas

Jedna od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa, Riblja Čorba, održaće pred beogradskom publikom, akustični koncert “Čorba se čuje i bez struje “ u Velikoj dvorani Sava Centra.

Beogradski koncert biće nešto sasvim drugačije od onih na koje su navikli publiku i prisutne očekuju mnoge pesme koje su obeležile veliki period eksjugoslovenskog rokenrola. Za predhodna dva akustična koncerta koji su izvedeni u Sava Centru, Velika dvorana je bila mala da primi sve ljubitelje rock zvuka.

sreda 22. – četvrtak 23. novembar – ROBET GLASPER

Mesto održavanja: Bitefartcafe, Beograd

Vreme: od 22 časa

Jedna od najvećih savremenih džez zvezda konačno stiže u Srbiju.
Robert Glasper će sa triom i DJ Sundance nastupiti u sklopu Musicology Barcaffe Sessions i to dva dana.

Nakon uspešnog komercijalnog uspeha i fenomenalne ocene kritike njegova dva, Gremijem nagrađena albuma, Robert Glasper se vraća svojim akustičnim džez korenima sa albumom Covered (The Robert Glasper Trio snimljen uživo u Capitol Studios-u). Album ponovo okuplja Glaspera, basistu Vicente Archer i bubnjara Damion Reid. Trio prvi put stiže u Srbiju, pojačan fenomenalnom DJ Sundance.

četvrtak 23. novembar – GRAMATIK

Mesto održavanja: Belespocentar, Beograd

Vreme: od 20 časova

Jedan od najcenjenijih producenata današnjice, Gramatik, prvi put će nastupiti pred beogradskom publikom. Ovom nesvakidašnjem koncertnom nastupu pridružiće se i domaći fanki-džez sastav Gramophonedzie Live Experience.

Slovenački muzičar, sa prebivalištem u Njujorku, nalazi se na dvomesečnoj evropskoj turneji "RE: COIL Tour LIVE", u toku koje je predstavio novi EP Re: Coil Part I, koji sadrži šest numera, uključujući i prethodno izdate singlove. Pod uticajem hip hopa i različitih žanrova elektronske muzike, Gramatik je izgradio stil koji ga je izdvojio na muzičkoj sceni i doneo mu svetsku popularnost, kao i nominaciju za evropsku MTV nagradu.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.