Site name

Džordž Kluni ponovo na televiziji

Američki glumac i reditelj Džordž Kluni vraća se na male ekrane sa adaptacijom satiričnog romana "Kvaka 22".

Piše: M. K.

Los Anđeles 21. novembar 2017. 13:20

Foto: EPA-EFE/ ETTORE FERRARI

Gotovo 20 godina nakon što je napustio seriju "Urgentni centar" (ER), zahvaljujući kojoj je stekao svetsku slavu, Kluni će režirati i igrati jednu od glavnih uloga u serijalu zasnovanom na knjizi DŽozefa Helera iz 1961. godina. Snimanje šest epizoda počeće početkom 2018. u produkciji Paramount televizije, ali se još uvek ne zna koja TV mreža će prikazivati seriju. Još uvek nije poznato ni ko će pored Klunija igrati u seriji.

Priča Helerove knjige smeštena je u Italiju u vreme Drugog svetskog rata. Američkom vojniku Josarianu glavni cilj je da sačuva živu glavu. On neprekidno pokušava da se izvuče iz vojske, no na putu mu stoji "kvaka 22" (izraz koji je nastao iz Helerovog teksta). Naime, kući mogu da idu samo ludaci, a svako ko bi zatražio oslobađanje iz vojske bi time samo dokazao da je normalan.

Inače, Kluni je samo jedan u nizu holivudskih glumaca koji poslednjih godina prelaze na televizijske projekte. Pre njega, isto su učinili i Ris Viderspun, Nikol Kidman, Džulija Roberts, Robert de Niro, Majkl Daglas.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.