Site name

Mladi tim Partizana doplivao do fajnal fora regionalne vaterpolo lige

Klinci jači od nedaća

Kao da su "matori", umesto što je prosečna starost ekipe manja od 20 godina, kao da treniraju u vrhunskim uslovima, a  ne muče muku s toplom vodom i zato povremeno beže sa svog bazena na plivališta domaćih i stranih klubova voljnih da im priteknu u pomoć, kao da igraju za dobra i redovna primanja, a ne viđaju sitne novce jednom u "milion godina", vaterpolisti Partizana odlično "plove" ove sezone.

2

Piše: O. N.

Beograd 20. mart 2017. 22:39

Foto: GeorgeTakis /freeimages

Iznad realnih, tj. trenutnih mogućnosti perspektivnog trenera Zorana Milenkovića i juniorskih reprezentativaca, pojačanih članom A selekcije Nikolom Jakšićem, jer sadašnje vedete sedmostrukog šampiona Evrope rade i takmiče se u vanrednim okolnostima. Što ih, opet, nekim čudom nije osujetilo u ambiciji da se domognu fajnal fora regionalne Triglav lige. I to na impresivan način, pobedom u duelu sa (uz njih i italijanski Pro Reko) najtrofejnijim evropskim klubom - zagrebačkom Mladošću, u pretposlednjem kolu A 1 grupe. Kako je u istoj rundi splitski Mornar ostao bez bodova protiv hercegnovljanskog Jadrana, mlađarija sa beogradske Banjice zaposela je četvrto mesto, odakle je ne može skinuti ni eventualni kiks u preostalom susretu sa crnogorskom Budvom. Jeste plasman među četiri najbolja tima na Jadranu bio tiha patnja crno-belih pre početka sezone, ali to ne oduzima na veličini njihovom podvigu, pogotovo ako se zna da su na putu do F4 jednom uspeli da potope i aktuelnog kontinentalnog šampiona - dubrovački Jug, koji će im uz Mladost i Jadran praviti "društvo" na završnom turniru. 

Uz sve to, Partizan je odbranio Kup, a na dobrom je putu da zadrži primat i u domaćem prvenstvu. U kontekstu silnih ograničavajućih okolnosti čak ni samo jedan bod iz sedam mečeva i zadnje mesto u B grupi Evrolige, tri kola pre kraja ove faze najjačeg klupskog LEN takmičenja, ne predstavljaju razočarenje. Jer su tako neiskusni crno-beli mogli samo da uče od starijih i boljih, odnosno gledaju da što skuplje "prodaju kožu" favoritima za osvajanje trofeja: Pro Reku, Jugu i Egeru.    

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

druga šansa

21. mart 2017.

Bravo deco. Bravo crno-beli!

Brajko

23. mart 2017.

U inat premijeru...bravo crno beli