Site name

KSS se oglasio povodom nagoveštaja da će as Nagetsa da propusti Eurobasket

Denver ne brani Jokiću da igra za Srbiju

Košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović prouzrokovao je pravi cunami nedavnom izjavom da postoji mogućnost da njegov klijent Nikola Jokić propusti predstojeće Evropsko prvenstvo.

Piše: N. M.

Beograd 21. april 2017. 12:00

Foto: STARSPORT

On je naglasio da Denver Nagetsi smatraju da bi srpski as trebalo tokom leta da poradi na fizikalijama i da se posveti individualnom radu. Jokić je potom u razgovoru sa američkim novinarima, pred polazak za Srbiju, takođe potvrdio takvu mogućnost, poručivši da još uvek postoji prostor za dogovor svih strana. Tim povodom juče se saopštenjem oglasio i Košarkaški savez Srbije.

- S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, želimo da objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu. Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koji imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja. Ovim završavamo sa bilo kakvim komentarima povodom ove situacije - zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Predrag Danilović, predsednik KSS.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.