Site name

Podignuta optužnica protiv Ronalda

Javni tužilac u Madridu danas je podigao optužnicu protiv napadača Reala Kristijana Ronalda, koji se tereti da je od 2011. do 2014. godine od poreskih vlasti utajio 14,7 miliona evra.

1

Piše: FoNet

Barselona 13. jun 2017. 19:07

Foto: Facebook

U optužnici se navodi da je Ronaldo koristio fiktivnu firmu na Devičanskim ostrvima kako bi od španskih poreskih vlasti sakrio prihode koje je dobijao na osnovu korišćenja prava na svoj lik, preneo je AP.

Pored toga, tužilac ga tereti da je svesno izbegao da prijavi prihod od 28,4 miliona evra, koliko je dobio od jedne španske kompanije kojoj je ustupio prava na svoj lik u periodu od 2015. do 2020. godine.

Reprezentativcu Portugalije na teret se stavlja i to što je lažno tvrdio da je izumeđu 2011. i 2015. prihodovao 11,5 miliona evra na ime nekretnina, što podleže nižoj poreskoj stopi.

Osim toga, tužilac u optužnici navodi da ni iznos od 11,5 miliona nije tačan, jer je Ronaldo u tom periodu prihodovao 43 miliona evra.

Ukoliko bi bio proglašen krivim za utaju poreza Ronaldo bi najverovatnije bio osuđen na zatvorsku kaznu, ali kao ni Lionel Mesi, koji je već osuđen zbog istog dela, ne bi morao da ide u zatvor.

Prema španskom zakonu, naime, zatvorske kazne manje od 24 meseca automatski se pretvaraju u uslovne, ukoliko se ne radi o ponovljenom prekršaju.

Mesi je pre manje od mesec dana zbog utaje poreza pravosnažno osuđen na 21 mesec zatvora i kazna mu je automatski preinačena u uslovnu, jer mu je to bio prvi prekršaj.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Goran

14. jun 2017.

Kolko su preza zajedno utajili neke velike fudbalske face, koje klinci obožavaju.Toliko je veliki Ajrton Sena poklonio sirmašnoj deci.