Site name

Srebro za mladu šahistkinju

Mlada šahistkinja Jovana Srdanović je pobedom u poslednjem kolu protiv Francuskinje Esti, sa 7 poena osvojila je 2. mesto i srebrnu medalju u kategoriji devojčica do 14 godina, na upravo završenom Prvenstvu Evrope u Mamaji (Rumunija).

Piše: FoNet

14. septembar 2017. 19:40

Foto: EPA/JUSTIN LANE

Juniorska šampionka Srbije donela našoj zemlji dugo čekanu medalju sa kontinentalnog prvenstva, kaže se u saopštenju Šahovskog saveza Srbije.

NJen najveći adut, pored šahovskog umeća, bila je izuzetna psihička zrelost u poslednja dva kola, kada se odlučivalo o osvajačima medalja. Manje važan, ali impresivan, je podatak
i njenih osvojenih 40 poena rejtinga.

Dobre rezulate iako su u u Mamaji ostali bez medalja, ostvarili su i mladi šahisti Andreja LJepić, Janko Radović, Milo Milošević i Marko Milanović, Stefan Tadić u svojim kategorijama.

Ovo Evropsko prvenstvo za mlade pokazalo je a kakvim potencijalima i talentima raspolaže šah u Srbiji. Učestvovala su 1142 takmičara iz 49 evropskih nacionalnih federacija. Srbiju je predstavljalo 19 takmiara u kategorijama od 8 do 18 godina,sopštio je Šahovski savez Srbije.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.