Site name

Više od 20.000 građana dočekalo srebrne košarkaše

Građani Beograda, koji su ispunili plato ispred Slupštine grada u ponedeljak uveče, ovacijama su dočekali i pozdravili vice šampione Evrope, košarkašku reprezentaciju Srbije koja je stigla iz Istanbula, gde je na Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

1

Piše: FoNet

Beograd 18. septembar 2017. 19:53

Fotografije: Starsport

Igrače i stručni štab su u holu gradske skupštine dočekali i čestitali im na uspehu premijerka Ana Brnabić, ministar sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran vesić.

Posle toga igrači i ostali članovi stručnog tima izašli su na balkon Skupštine Grada, gde su ih ovacijama pozdravili građani, koji su uspunili plato ispred, kao i Trg Nikole Pašića.

Nakon izvođenja himne Srbije, sa balkona im se obratio selektor Alejksandar Đorđević, koji je istakao da je u ovom trenutku najponosniji Srbin na svetu, jer ga igrači reprezentacije, za koje je rekao da su "12 legendi srpskog sporta i košarke", čine presrećnim.

Hvala ovim momcima... medalje oko vrata sve govore. Medalje su zaslužili uz pomoć svih ljudi koji su oko njih (na balkonu, članova stručnog štaba), rekao je Đorđević, koji je zahvalio i publici i svim onim koji su došli da ih dočekaju.

On je obećao da će, za četiri godine, posle sledećeg Evropskog prvenstva, košarkaški reprezentativci Srbije ponovo stajati na balkonu gradske Skupštine, sa medaljama oko vrata. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Praziluk zemlja!

21. septembar 2017.

Nekad smo dočekivali samo prvake!...