Site name

Svečani doček srpskih odbojkašica ispred Starog dvora

Svečanim dočekom ispred Starog dvora u Beogradu veliki broj građana je pozdravio večeras žensku odbojkašku reprezentaciju koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

1

Piše: Danas Online

Beograd 02. oktobar 2017. 21:06

Foto: STARSPORT

Sportistkinje i članovi stručnog štaba su na balkonu zdanja Starog dvora pozdravili građane i zahvalili na podršci.

Foto: Starsport

Foto: Starsport

Predvođene prvim trenerom Zoranom Terzićem, odbojkašice su nasmejane izašle na balkon Starog dvora, gde su dočekane gromoglasnim aplauzom, prenosi RTS.

Presrećni smo. Divno je videti sve vas koji ste došli da nas dočekate. Nadam se da će biti prilika da se ponovo okupimo, rekla je najbolja igračica šampionata Tijana Bošković.

Teško je naći prave reči, opisati ovaj osećaj. Ovo je nešto što svi dugo očekujemo... Veliki pozdrav za Republiku Srpsku i moje Brčko", rekla je Brankica Mihajlović.

Ne znam da li ste svesni koliko nam znači vaša podrška, vaša ljubav. Sve što radimo je u najvećem delu posvećeno vama. Jednu stvar nemojte nikada da zaboravite, bez obzira na rezultat, ove devojke daju svoj maksimum, do poslednje kapi znoja. Budite sigurni da vas neće razočarati nikad i da će vam sve vratiti sa kamatom, rekao je trener Zoran Terzić.

Foto: Beoinfo

Domaću reprezentaciju dočekali su predsednik Skpštine grada Beograda Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Oni su sportistkinjama čestitali na velikom uspehu koji su postigli i celu Srbiju učinili ponosnom i poželeli im uspeh, prenosi Beoinfo.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Saša Ilić

03. oktobar 2017.

Čestitke devojkama i stručnom štabu na zlatnoj medalji. Moja malenkost je htela da se pesma posvećena njihovom uspehu pročita na balkonu Skupštine. Istu sam poslao Odbojkaškom savezu, ali je organizator nije hteo uvrstiti u program dočeka. Zato je sada šaljem. Himna odbojkašica Srbije Da život donosi premije pokazuju odbojkašice Srbije. One su kroz generacije devojaka vođene iskustvom naših svetski priznatih stručnjaka. Tokom celog meča koncentraciju zadržavaju, potpuno smireno igraju. Oscilacija u igri nemaju, samopouzdanje imaju. Primači serviranu i napadačku loptu sigurno primaju i idealno tehničarima daju. Liberi se celim svojim poljem brzo kreću i oni dobrim prijemom lopte tehničare pokreću. Tehničari mozak tima napad organizuju, korektorima idealno podižu loptu da je smečuju. Korektori protivničko polje napadaju brzo, smečom razorno, a protivnice kod odbrane izgledaju nemoćno. Serviraju snažno, protivnice loptu teško hvataju, sa dosta as servisa poentiraju. Blokeri su na prvoj liniji odbrane neprobojni, uvek za visok skok orni. Potezom kuvanja, varanjem protivnica poene osvajaju, čime atraktivnu igru prikazuju. Kod poentiranja smečom visoke lopte nemaju problema, da će probiti protivnički blok nemaju dilema. Poene osvajaju i napadom iz druge linije, što govori da su od protivnica moćnije. Na dugotrajnu igru su spremne, ne dozvoljavaju protivnicama da lako završe poene. Nakon što se po pozicijama rotiraju na novim jednako efikasno igraju. Po parketu se požrtvovano bacaju, tako svaku loptu hvataju. Nije ih strah da se mogu povrediti, motivisane žele naciju pobedom obradovati. Svaki poen sa radošću proslavljaju, a na licima im manekenski osmesi blistaju. Svojom pojavom na parketu graciozno izgledaju, svi u dvorani u njih gledaju. Timski složno, skladnom igrom pobede nižu, na kraju takmičenja pobednički pehar podižu. Na pobedničkom postolju od sreće sijaju, pevajući srpsku himnu na grudima zlato imaju. Odbojkašice uspesima Srbiju na najbolji način predstavljaju, svima inspiraciju za život daju. Saša Ilić