Site name

Centru Efesa Evropsko prvenstvo bilo je i poslednje u nacionalnom dresu

Štimac se oprostio

Skraćeni spisak od 24 kandidata Aleksandra Đorđevića, selektora reprezentacije Srbije, za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. zaparao je oči jer na njemu nije bilo Vladimira Štimca, centra Efesa, koji je poslednjih godina bio standardan u nacionalnom dresu na gotovo svim velikim takmičenjima.

2

Piše: N. M.

07. novembar 2017. 12:00

Štimac se oprostio

Foto: EPA/ JORGE ZAPATA

Neposredno nakon objavljivanja spiska, Jovica Antonić, pomoćnik u stručnom štabu "orlova" obznanio je iznenađujuću informaciju.

- Štimac je rekao posle Evropskog prvenstva da je vreme da se oprosti, da dolaze mlađi centri, on će dobiti zvanično od Saveza priznanje za 100 utakmica. Potvrdio je da će biti u Beogradu - iznenadio je Antonić javnost izrečenim.

Štimac je na poslednjem Evropskom prvenstvu, na kojem je Srbija osvojila srebro, imao krajnje epizodnu ulogu, ali to nikada nije potencirao, s obzirom na to da je svaki poziv da nastupi u nacionalnom dresu doživljavao kao veliku čast. Ni posle kontinentalnog šampionata, u razgovorima za medije, nijednom rečenicom nije nagovestio da je odlučio da se oprosti od reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio srebra na Olimpijskim igrama u Riju 2016, Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. i Evropskom šampionatu 2017. Naprotiv, potencirao je da je spreman da u interesu reprezentacije odigra minimalan broj minuta i da mu to nikada neće predstavljati problem. U reprezentativnu penziju otišao je sa 30 godina.

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Marko

07. novembar 2017.

Ne razumem u cemu je problem. Nisi se pokazao da zasluzujes mesto u timu.

Петар Јараковић

08. novembar 2017.

Штимац је добар момак сјајан кошаркаш. Мислим да је још био потребан репрезентацији.