Site name

Fajnal for 2018: Beograd centar košarkaškog sveta

Druga sednica Organizacionog odbora završnog klupskog košarkaškog turnira Evrolige „Fajnal for 2018”, održana je danas u Starom dvoru, a sednicom je predsedavao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

1

Piše: Beoinfo

Beograd 09. novembar 2017. 13:10

Fajnal for 2018: Beograd centar košarkaškog sveta

Foto: Beoinfo

Sednici su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, v. d. gradskog sekretara za sport i omladinu Zoran Jovanović.

Gradonačelnik Siniša Mali istakao je da će Beograd za vreme održavanja „Fajnal fora” biti centar evropske, ali i svetske košarke i podsetio da će to biti najveća sportska manifestacija u našem gradu sledeće godine.

– „Fajnal for” je sportska manifestacija od velikog značaja i sjajna prilika za promociju grada Beograda, ali i cele Srbije. Imamo i tehničke i organizacione sposobnosti za organizovanje najvećih sportskih takmičenja i uveren sam da će se Beograd još jednom pokazati kao odličan domaćin i sjajan organizator sportskih takmičenja – rekao je gradonačelnik.

Mali je naveo i da se tokom „Fajnal fora” očekuje veliki broj turista u Beogradu, koji će tada biti „centar košarkaškog sveta”.

Gradonačelnik je rekao i da su obezbeđena sredstva da u Areni „Beograd”, u kojoj će se turnir održati, bude postavljeno adekvatno osvetljenje i ozvučenje, kao i centralni viseći semafor – medijska kocka, iznad terena.

Ugovorom između Grada Beograda i kompanije Euroleague Ventures S.A, koji je potpisan 2016, Grad Beograd je postao organizator 17. završnog turnira Evrolige.

Turnir će biti održan od 18. do 20. maja 2018. godine.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

miki u patiki

10. novembar 2017.

Zamislite kakav bi budzet imao Partizan da kojim slucajem igra evroligu ove godine,njih ne bi gusila sujeta lidera i njihovih rodjaka.