Site name

FK Radnički u blokadi

Fudbalski klub Radnički će morati na osnovu presude Vrhovnog kasacionog suda svom bivšem predsedniku Zoranu Bankoviću da isplati dugovanja koja sa kamatama iznose više od 9,9 miliona dinara. Ova presuda dovela do je do blokade računa fudbalskog kluba u kojem presudu ocenjuju kao pravno nasilje.

Piše: Danas Online

09. novembar 2017. 18:48

FK Radnički u blokadi

Foto:FK Radnički

- Mi smo presudu primili 20. oktobra ove godine, a odnosi se na potraživanje bivšeg predsednika Zorana Bankovića i njome je preinačena ranija presuda Apelacionog suda u Nišu. Po novoj presudi, klub treba da isplati gospodinu Bankoviću više od 9,9 miliona dinara, sa kamatom od 12. 6. 2014. godine, kao i troškove postupka, koji su verovatno takođe dosta veliki. Ovakvom odlukom došlo je do automatske blokade računa Radničkog u iznosu od oko 15 miliona dinara- istakla je advokatica kluba Ivana Panajotović.

Prema njenim rečima Radnički će iskoristiti svoje pravo na podnošenje žalbe Ustavnom sudu, jer smatraju da je povređeno više zajemčenih ustavnih prava, pre svega pravo na pravično suđenje, jer nije raspravljeno i odlučivano o svim činjenicama koje je fudbalski klub iz Niša izneo.

Iz kluba poručuju da je reč o pravnom nasilju, jer je presuda doneta na osnovu nekih fotokopija, kao i da nijedan sud nije izvršio uvid u originalne priznanice, jer one ne postoje. U klubu tvrde da će se ovakva pravna odluka i te kako će se odraziti na dalje funkcionisanje kluba:

-Samo u toku 2017. godine, Radnički je dobio više presuda u svoju korist, čija vrednost ukupno iznosi oko 50 miliona dinara, tako da je klub bio na odličnom putu ka oporavku i potpunoj finansijskoj konsolidaciji. Sada klub dospeva u veliki problem, jer je račun blokiran, a ustavna žalba ne odlaže izvršenje presude. Pritom, rokovi su neodređeni, jer Ustavni sud ima ogroman priliv žalbi. Mi ćemo pokušati da izdejstvujemo neku hitnost u odlučivanju, ali nema garancije za tako nešto - zaključila jej advokatica kluba.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.