Site name

Proslavljeni košarkaški trener gostovao u emisiji “Dobar, loš, zao“ na TV Šabac

Vujošević: Proteran sam iz sporta u Srbiji (VIDEO)

Gostujući u emisiji TV Šapca "Dobar, loš, zao“, proslavljeni trener Duško Vujošević ukazao je na to da on nije ničiji ambasador u BiH, i da predstavlja samo sebe, govorivši o svom angažmanu na mestu selektora košarkaške reprezentacije BiH.

4

Piše: D. E.

19. novembar 2017. 18:28

Vujošević: Proteran sam iz sporta u Srbiji (VIDEO)

Foto: Facebook

Komentarišući nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića vezanu za priznanje Kosova od strane BiH, Vujošević je rekao da ona nije bila mudra jer se nepotrebno otvaraju nove replike, i da je žalosno što se obnavlja i neguje mržnja.

- Odlaskom u BiH nastavio sam svoj posao, i drago mi je da su me pozvali, jer to znači da se nisam ogrešio tokom građanskog rata.

Predimenzionirana je moja izjava iz intervjua "Nedeljniku“ o ulogama u građanskom ratu, jer nešto veću odgovornost ima Srbija zato što je bila najmnogoljudnija i zato što je kontrolisala JNA.

Nisu Hrvati ništa manje odgovorni, ali su se zato u tabloidima pojavili naslovi “Đubre od čoveka“, ili "Srbijakriva za rat“. U tom ratu nije bilo fer-pleja, ali nažalost još uvek je taj nacionalizam prisutan i u Srbiji, i u Hrvatskoj i u BiH. Kod izbora tima za mene nema nacionalnog ključa, nego kakav je ko košarkaš - kazao je Vujošević.

On je podsetio da je proteran iz sporta u Srbiji, dodavši da se Aleksandar Vučić mnogo umešao u sport i rezultate, počev od nekih ranijih veza sa navijačima. Vujošević tvrdi da je Vučić još kao PPV isticao je da će svim snagama pomoći Crvenoj zvezdi, a trebalo je da podjednak tretman ima i Partizan jer je bio prvak države. Međutim, podseća Vujošević, desilo se to da je Partizanu uzet stadion, dok su u košarkaški klub Crvena zvezda došle velike pare, iako je igrala Evrokup a Partizan Evroligu.

- Partizan nema svoju salu, dok ih Zvezda ima i to nekoliko. Na kraju, na Skupštini Partizana, postavljen je ultimatum da ja odem, jer bi tako "klub preživeo“. Punu istinu još nisam ispričao, jer su činjenice mnogo pogubnije. Borio sam se za sport, jer je to institucija koja je potrebna društvu. Ovde Vučić određuje i ko će biti predsednik kućnog saveta. Vlast je osvetoljubiva, kao kod Kiša i „Grobnici za Borisa Davidoviča“ - istakao je Vujošević.

Na pitanje voditelja emisije da li je bio gost na petogodišnjici SNS, Vujošević je pojasnio da ga je Vučić posetio u bolnici kada je imao prvi put problema sa bubrezima i da ga je kasnije pozvao na godišnjicu SNS, gde je prisustvovao kao gost. Nakon zviždanja navijača Vučić ga je zvao i rekao da to nije zaslužio, i time je stavljena tačka njihova komunikacija završena.

Voditelji emisije „Dobar , loš, zao“ Nenad Kulačin i Marko Vidojković u redovnim rubrikama kao što je „Magareći kutak“ podsetili su na izjave Gorana Vesića o kaldrmisanju Skadarlije, ali i na Sarapin doprinos Pinku. Takođe su obelodanili da je dato 350 miliona dinara lokalnim samoupravama, i to mahom za predstojeće izbore.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Kosta Dori

20. novembar 2017.

Ako je tacno da je gospodin proteran iz sporta u Srbiji, mogu samo da kazem - i treba.

Lek.D

20. novembar 2017.

Vujosevic treba najzad da shvati da oni koji su sposobni i uspesni smetaju.To nije slucaj samo u sportunego uopste.U Srbiji je politika glavni igrac u svemu pa i u sportu otuda da se nesposobni po zelji garniture na vlasti petljaju u sport u koji se i ne razumeju.Vujosevic zasluzuje postovanje i umesto njega dobija podmetanja i lazi.Na zalost to je slika srbije danas.

Fahri Musliju

21. novembar 2017.

Totalni mrak u Srbiji, u svim oblastima pa i u sportu. Kokezijada, mafija, bratija. Otkad je na vlasti ON i nazadnjaci i u sportu kao i u životu, tonemo sve dublje, dok oni žive sve bolje. Košarka, fudbal, rukomet biće uništeni zbog onoga koji se u sve meša.

Lale

21. novembar 2017.

Dule Vujosevic je div od coveka i siguran sam da govori istinu. Komentatorom Lek.D je u svemu u pravu, osim u jednoj stvari. Ovo sto mi zivimo je klasican mafijaski feud, a ne drzava. Predugo lazemo sebe da je za sve kriva "politika", jer ovo nije to. Srbijom vladaju iskljucivo kriminalci, lopuze i ljudski talog svih oblika. Dok ne pocnemo o tome glasno da pricamo, nikada se necemo izvaditi iz rupe u kojoj sto godina smrdimo. Hvala.