Site name

Pitanje dana: Kako procenjujete šanse reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. godine u Rusiji?

Tošić: Uspeh sam plasman na Svetsko prvenstvo

U grupi E u kojoj je Srbija na Svetskom prvenstvu u fudbalu Brazil je sigurno najveći favorit, doći će sa ambicijom ne samo da budu najbolji u grupi već da osvoje titulu najboljeg, dok će ostale tri reprezentacije juriti drugo mesto, ističe za Danas reprezentativac Srbije Zoran Tošić.

Piše: Redakcija Danasa

04. decembar 2017. 13:15

Tošić: Uspeh sam plasman na Svetsko prvenstvo

Foto: Fonet/AP

- Mi smo napravili veliki uspeh samim plasmanom na Svetsko prvenstvo, posebno u ovakvoj grupi, osvojili smo prvo mesto i to je veliki rezultat. Mi ćemo i u Rusiji dati svoj maksimum, a dokle ćemo stići ne zavisi samo od nas. Stvorila se već slika da smo dobili laku grupu, da ćemo proši dalje... A to baš i nije tako dobro. Treba prvo izabrati "pravog" selektora, potom sve dobro proanalizirati i Rusiji otići maksimalno spreman i skoncetrisan, navodi Tošić.

Žreb za Svetsko prvenstvo održan u petak u Moskvi smestio je reprezentaciju Srbije u E grupu, u kojoj će joj protivnici biti Kostarika, Švajcarska i Brazil.

Bivši fudbaler i trener Momčilo Vukotić smatra da je dobro što prvu utakmicu igramo sa Kostarikom jer je ta reprezentacija po svim parametrima najlakši rival u grupi.

- Na Svetskom prvenstvu nema lakih protivnika. U našoj grupi Brazil je apsolutni favorit, dok će se ostale tri reprezentacije boriti za drugo mesto. Prva utakmica na ovakvim takmičenjima je najvažnija i rezultatski i psihološki. Pobeda uz to što ti donosi tri boda daje ti i "vetar u leđa". Istina, nisam ih dugo gledao, ali Eventualnim trijumfom ušli bi smo sa manjim pritiskom od Švajcaraca, koji u tom prvom kolu igraju sa Brazilom, dodaje Vukotić.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.