Site name

SP: Remi Srbije i Nemačke

U trećem kolu G grupe na Svetskom prvenstvu za žene koje se održava u Nemačkoj, reprezentacije Srbije i Nemačke podelili su bodove odigravši nerešeno, 22:22.

1

Piše: A. Pavlović

05. decembar 2017. 19:38

SP: Remi Srbije i Nemačke

Foto: Rukometni savez Srbije

Bolje su startovale domaće igračice i serijom 5:1 najavile da će biti izrazito težak rival, ali onda su izabranice Ljubomira Obradovića pojačale ritam u odbrani, dok ih je u napadu, sa čak pet postignutih golova, predvodila fenomenalna Katarina Krpež-Šlezak, pa su na poluvreme otišle sa "plus 2", 11:9, dozvolivši Nemicama da postignu samo četiri gola za više od dvadeset minuta igre u prvom delu utakmice.

Ubrzo po početku drugog poluvremena na semaforu je stajalo 11:11, ali je Slađana Pop-Lazić vratila prednost na stranu reprezentacije Srbije i ona je bila prisutna sve do samog kraja utakmice, kada usled nerealizovanih napada sa igračicom i dve igračice više, Nemice prvo "tope" zaostatak, a onda i u potpunosti preokreću rezultat, no sjajna Dragana Cvijić pogađa četiri sekunde pre kraja za konačnih 22:22 i novu šansu da eventualnom pobedom u sutrašnjem meču nad Holandijom reprezentativke Srbije obezbede prvo mesto u grupi i potecijalno lakšeg protivnika u nokaut fazi takmičenja.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Slavko

05. decembar 2017.

Mogle su na kraju da uprskaju, ali nisu. Rezultat je realan u odnosu na sve okolnosti. Ipak, ako devojke žele da dokažu da je sumorna prošlost iza njih, moraju da osvoje još najmanje tri boda iz utakmica s Holanđankama i Korejankama. Vidi se da imaju kvalitet za vredan rezultat.