Site name

MOK: Bez Rusije na ZOI 2018.

Međunarodni olimpijski komitet odlučio je da zabrani Rusiji učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine.

2

Piše: FoNet

Lozana 05. decembar 2017. 20:58

MOK: Bez Rusije na ZOI 2018.

Foto: www.wikipedia.org

Rusiji je zabranjeno učešće zbog dokaza o državnom sistemskom dopingu na ZOI 2014. u Sočiju, koji je svojom istragom potvrdila WADA (Svetska antidoping agencija), prenele su agencije.

Takođe, Olimpijski komitet Rusije moraće da plati odštetu MOK u iznosu od 15.000.000 dolara, zbog učešća u organizovanju sistema dopinga, dok je tadašnji ministar sporta Vitali Mutko doživotno je suspendovan za bilo kakve oaktivnosti u vezi sa Olimpijskim igrama.

Ta odluka podrazumeva da će oni ruski sportisti koji dobiju dozvolu MOK da se takmiče u Južnoj Koreji morati to da čine pod neutralnom olimpijskom zastavom. (kraj) sv

Kako se navodi, u skandalu je učestvovalo preko 1.000 sportista.

Odluku je saopštio predsednik MOK Tomas Bah, posle većanja komisije od četrnaest članova, koji su prethodnih sedamnaest meseci pokušavali da utvrde da li je i koliko država Rusija učestvovala u celom skandalu, počev još od Igara u Londonu 2012.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milutin

05. decembar 2017.

Čestitka za predizbornu kampanju. "Putin dopingovao sportiste!"

Milivoje Radaković

06. decembar 2017.

@Milutin: Potpuna dekadencija DPKR tipa, s tim što u izolovanoj Severnoj Koreji televizija može komotno da objavi kako je njihova reprezentacija osvojila Mundijal, a genijalni vođa lično zabio 3 gola u finalnoj utakmici, dok oni nesretnici u Kremlju moraju nešto da urade edabi "naši" zaista namakli gomilu zlata. Jad i beda! Sve više ih sažaljevam...