Site name

Rukometašice Srbije devete na Svetskom prvenstvu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto u konačnom plasmanu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

2

Piše: Danas Online

13. decembar 2017. 13:02

Rukometašice Srbije devete na Svetskom prvenstvu

Foto: Rukometni savez Srbije

Srpske rukometašice odigrale su šest mečeva, zabežeile tri pobede, dva remija i poraz od selekcije Crne Gore u osmini finala, koji ih je koštao prolaza među osam najboljih reprezentacija planete, prenosi SK.

"Ovo Svetsko prvenstvo ne utiče na put do Tokija. Imamo Evropsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj, koji će sigurna sam biti jako dobar turnir za nas. Imaćemo prenošenje bodova, imati pravo na kiks. Pokazali smo svima da možemo da igramo sa najboljima. Videćemo gde smo grešili i šta možemo da popravimo. Ne tražim alibi, ali mi smo kompletni postali prvog decembra u Lajpcigu. Za deset dana smo ovo uspele da napravimo. Šta će biti za godinu dana", prokomentarisala je golman Marija Čolić.

Crnogorke su posle pobede nad Srbijom takmičenje završile u četvrtfinalu, porazom od Francuske.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Мiloš J. Kosovac

14. decembar 2017.

"Crnogorke su posle pobede nad Srbijom takmičenje završile u četvrtfinalu, porazom od Francuske." Eh daje bilo moguće prikazati Francuskinje da su to Srpkinje Crnogoke bi ih opet pobedile. “Neznanje je jedini porok”- Alber Kami. Koliko će još puta da nas pobeđiju Crnogorci i Crnogorke u košarci, vaterpolu, rukometu… pa da naši treneri, bolje reći ljudi u Savezima, lupe se po glavi i zapitaju – Zašto?! Naše su rokometašice bile bolje od Nemica i Holagnđanki, a pobedili su izuzetno dobre Korejanke. Od sve te tri reprezentacije Crnogorke nisu jače.No, kada su Srpkinjama došle na red njihove Sestre po krvi, kao da im je bilo žao, neke su to izjavile kada su doznale ko su im protivnice: “Baš mi je žao, a volele smo da i one odu što dalje”. Psiha pokreće fizičku snagu, a to ne znaju naši treneri, pa i odlični strateg, znalac rukometa i Čovek izvanarednog karatrera, sadašnji trener Obradović. Ako ne uče psihologiju, ili nema ko da ih nauči, onda bi trebalo da su više obrazovani u pogledu istorije. A istorija kaže (nažalost to naši istoričari ne znaju da napišu): Najočuvaniji deo srpskog naciona su Crnogorci i Hercegovci, pa i Krajišnici. Jer, porazom od Turaka srpska vlastela je listom prelizila u islam. Dok ostatak srpskoga roda u Crnoj Gori su se spremali da zaustave upad turskih četa, dobrom hranom, zato su najvišlji i najlepši u Evropi, no i fizičkim vežbanjem, pa makar samo bacanje kamena s ramena. Čak su oplemenili i Albance. Tako što je deo porodice Kastratović postali su Albanci, od kojih Skederbeg Kastrioti je postao simbol borbe za oslobođenje od Turaka. Dok je namlađi sin Vasin, poznato pleme Vasojevići, po imeni Kraso, postao Albanac od koga je i danas poznato i jedno od najvećiih albanskih plemena na Kosmetu - Krasnići. E sada za kraj što delo krasi. Crnogorci, ovoga pita Crnogorke, osećaju se izazvane, onferiorne od Srpkinja. Jer u Beogradu živi četirt puta više žitelja nego u celoj Crnoj Gori. A među Srpkinjma ima i naboljih cnogorskog porekla, verujem da je to ne samo Lekić već i Tomašević, a možda još neka. One kao rođene sestre svojih protivnica osećaju se superiornije, pa se nisu mentalno priperamale da ponize svoje Crnogorke. No, i ostale igračice. Dok u isto vreme Crnogorke koje se usećaju da su omalovažene, jer ne žive u Beorgadu već u maloj Podgoprici, njihov ego je aktivirao psihu, a ona fizički energiju do najvišeg mogućeg nivoa. Kada sam video da su povele sa tri razlike isključio sam tv, a uključio sam ga da proverim da li su Srpkinje uspele da probude svoju energiju, no i svoje umeće, koja nisu niža od Crnogorki, bilo je 11:6. Od tada više nisam proveravao. Ostala je samo nada da će pri kraju ipak da ih pobede, no to je bila i moja želja. A tugujem za našim odličnim timom i trenerom, a ljutim zbog neznanja sportske psihologije svih u Savezu.

penzionertrpić

14. decembar 2017.

Bravo devojke. Snaga našeg ženskog rukometa je izmedju šestog i desetog mesta u svetu.Zbog toga sve čestitke i glavu gore. Biće i boljih dana.