Site name

Savo Milošević: Huligani jači od države

Fudbalski savez Srbije nije još kolektivno i formalno reagovao na prizore strave i užasa iz Humske, ali je u medijima istupio potpredsednik FSS Savo Milošević.

3

Piše: S.D.

Beograd 14. decembar 2017. 23:50

Savo Milošević: Huligani jači od države

Foto:Starsport

- Takve scene smo viđali u ratnim zonama.Nepojmivo mi je da ljudi iste nacije i pripadnici iste države i vere da mogu toliko da mrze jedne druge i da to na taj način ispoljavaju. Zanima me koji su to razlozi? Prevlast na tribinama? Zaista poražavajuće - sablažnjava se bivši igrač Partizana i nekadašnji reprezentativac.

Visoki funkcioner vidi ono što je jasno svakome sa imalo mozga - da su huligani iznad reda, zakona i države. Da je vandalizam te vrste pušten da metastazira i da se tom zlu ne vidi kraja.

- Oni su očigledno jači i od države i od svih mogućih instituacija koji se bore protiv nasilja na sportskim terenima. Ali i tu grešimo. Nasilje je nasilje, bez obzira gde se nalazi i mora se tako i tretirati. Zašto se nasilje na fudbalskim terenima razlikuje od nasilja na ulici. Ja ako udarim onog čoveka biću uhapšen i procesuiran, neće mi biti oprošteno. Da li se nasilje dešava na utakmici, na ulici ili ispred škole ono je isto. Nasilje je nasilje - u pravu je Milošević. 

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

joNS

15. decembar 2017.

Ne bih se složila sa Savom Miloševićem o tome da su huligani jači od države. Oni su samo miljenici države, njena leva i desna ruka. Da nisu, "odgovorna" država bi taj i druge brojne probleme - rešila.

geras

15. decembar 2017.

ne bi ti huligani bili jači od države ukoliko bi ta država samo striktno primenjivala zakone koji , iako možda nisu savršeni, postoje. ali problem je što ta država faktički ne postoji , tj oličena je u jednom , doduše najpoštenijem & najmarljivijem među nama, što ne znači mnogo obzirom da je i on , po sopstvenim izjavama bio ( čini se i ostao) deo tog navijačkog polusveta.

Tomislav Drvar

15. decembar 2017.

Država je huliganska.