Site name

Vanja srebrna na Gren slemu u Kini

Vanja Stanković (-49kg) osvojila je srebrnu medalju na prestižnom Gren slem turniru koji se održava u Kini

2

Piše: Danas online

Peking 13. januar 2018. 11:52

Vanja srebrna na Gren slemu u Kini

Foto: TSS

Svetska šampionka iz 2017. direktno se kvalifikovala na ovaj pozivni turnir i posle dve pobede i poraza u finalu uspela je da se domogne ne samo srebrne medalje već i novčane nagrade u iznosu od 20.000 dolara (prema pravilima raspoređeno između sportiste I trenera). Ovo je jedini turnir sa visokim novčanim nagradnim fondom - pobednik odnosi 70.000 dolara, drugo mesto "vredi" 20.000, dok trećeplasirani osvaja 5.000 dolara.

Vanja je na startu bila slobodna kao nosilac, zatim je pobedila Hrvaticu Kristinu Tomić, da bi u polufinalu bila bolja od Iranke Nahid Kijaničanden na zlatan poen. U finalu se susrela sa Koreankom Sohuim Kim od koje je izgubila 6:0.

Isti dan borila se i Tijana Bogdanović (-49kg) koja je poražena u prvoj borbi od iste Iranke koju je Vanja savladala u polufinalu.

- Sezona nam je bila baš duga. Praktično nije bilo pauze, što je dovelo i do zasićenja, umora, povreda... Pored svega toga imati jedno finale je sasvim u redu. Ovo je dobar početak godine za Vanju i siguran sam da će se rezultati tek nizati. Tijana nije bila u svom elementu i izgubila je od jako dobre Iranke koju je inače pobedila na Univerzijadi. Ovo je jedno novo iskustvo za sve koji su učestvovali. Nema kukanja, ponovo u salu i sve iz početka. Takav nam je posao – rekao je Dragan Jović.

Vanja nije krila da je razočarana što joj je izmaklo zlato sa Gren slema.

- Prvenstveno mi je drago sto sam uopšte ovde na jednom tako prestižnom turniru gde se takmiče samo najbolji među najboljima. Iako sam malo razočarana finalnom borbom, zadovoljna sam rezultatom i nadam se da ce sledeći put biti još bolje – istakla je Vanja.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Млађа

13. januar 2018.

Два пута сам прочитао текст и нисам укапирао који је то спорт, у чему је она друга?? Нису сво толико обавештени да знају по имену или надимку у чему се такмиче појединци! На слици се на једном месту може прочитати"теквондо", претпостављам да је то тај спорт. Да нема те слике не бих могао ни да "претпостављам"!

Pera

14. januar 2018.

Isti sam problem imao. Tek u drugom delu teksta sam sam shvatio da se poeni u datom tajanstvenom sportu osvajaju "borbom", pa sam pomislio da je sport borilački, ali i u osta