Tramp: Izbori će biti namešteni 1Foto: wikipedia

Predsednički kandidatameričke Republikanske partije Donald Tramp tvrdi da će izbori u novembru „biti namešteni“ i da je bilo nepravilnosti u borbi za nominacije u njegovoj i u Demokratskoj partiji, javio je AP.

„Plašim se da će izbori biti namešteni,“ izjavio je Tramp na skupu svojih pristalica u Ohaju, dodajući da stalno čuje tvrdnje da izbori neće biti pošteni.

AP kaže da on nije objasnio zašto smatra da izbori za predsednika SAD neće biti pošteni i dodaje bi njegova tvrdnja mogla da ugrozi tradiciju mirnih izbora u Americi.

Tramp je rekao da su zvaničnici Demokratske partije izmenili svoj unutarpartijski izborni sistem tako da Hilari Klinton pobedi i dodao da bi njegova pobeda na unutarpartijskim izborima bila „ukradena“ da nije dobio toliko glasova.

Tramp je svoju tvrdnju o neregularnosti predstojećih izbora ponovio na TV kanalu Foks njuz kada je rekao da će izbori 8. novembra biti namešteni. Nadam se da republikanci pažljivo prate jer će nam oni biti oduzeti, rekao je on.

Zvaničnici Trampovog izbornog štaba nisu hteli da daju objašnjenje za njegove tvrdnje, navodi AP i ocenjuje da bi tvrdnja o neregularnosti izbora mogla da bude priprema odstupnice u slučaju da izgubi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari