Velika prednost Trampa u Ohaju 1Foto: fonet

U Ohaju, jednoj od takozvanih ljuljajućih američkih država koje mogu presuditi pobednika predsedničkih izbora, Donald Tramp ima prednost od pet procentnih poena u odnosu na Hilari Klinton, a „prema novom, šokantnom istraživanju“, kako piše britanski Gardijan.

„Blumbergovo istraživanje sprovedeno je od petka do ponedeljka, u periodu kada je kampanjski tim Klintonove priznao da je „rđavo rukovodio“ vestima o njenom dijagnostikovanom zapaljenju pluća i kada je sama kandidatkinja dala kontroverzne komentare nazivajući polovinu Trampovih pristalica „gomilom jadnika“, navodi Gardijan.

Ohajo je država, navodi list, u kojoj Tramp mora da pobedi, ali ne i Klintonova, a poslednje istraživanje može se pokazati kao izuzetak – tek sedmicu pošto je druga anketa Klintonovoj u Ohaju dala prednost od sedam poena. Novi podaci se takođe poklapaju sa nagoveštajima tešnje borbe na nacionalnom nivou i u drugim „ključnim bojišnim državama“.

„Novo nacionalno istraživanje, koje je za Rojters sproveo Ipsos, pokazalo je da postoji mrtva trka između Klintonove i Trampa, dok je u proteklih nekoliko nedelja kandidat demokrata imala prednost od dva poena. Sada, Klintonova i Tramp imaju po 39 odsto podrške. Ispitanici koji se nisu opredelili za njih dali su prednost „trećim kandidatima“ – Gariju DŽonsonu, libertarijancu, i DŽil Stajn, kandidatu Zelenih. Ranije ove nedelje podrška Klintonovoj prepolovljena je i u Pensilvaniji, gde Tramp nastoji da pridobije radničku klasu“, navodi Gardijan.

I u Mejnu se, prema pisanju ovog lista koji se poziva na ankete, „vodi neočekivano kompetitivna trka“. Tramp vodi u drugom kongresnom distriktu u Mejnu, na krajnjem severoistoku SAD, na mestu „najdaljem od zida“ koji Tramp želi da podigne na granici sa Meksikom, zaključuje britanski list.

Tramp je na skupu u košarkaškoj dvorani u Kantonu, Ohajo, u sredu govorio o zdravlju Hilari Klinton. „Mislite da je to lako?“, rekao je Tramp govoreći o držanju govora u hali gde je „122 stepeni“ po Farenhajtu (50 stepeni Celzijusa). „Ne znam, narode. Mislite da je Hilari Klinton u stanju da stoji ovde i govori jedan sat? Ja ne znam.“ „Ona (Hilari Klinton) sada leži u krevetu, bolje joj je i mi želimo da joj bude bolje, da se vrati u igru, jel tako“, rekao je Tramp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari