U snažnoj eksploziji u Njujorku povređeno 29 osoba 1

Snažna eksplozija odjeknula je na njujorškom Menhetnu a više ljudi je tom prilikom povređeno, saopštila je policija.

„Do eksplozije je došlo oko 20,30 (po lokalnom vremenu) u 23. ulici, između 6. i 7. avenije“ na Menhetnu, objavio je na Twitteru portparol policije Piter Donald dodajući da je „nekoliko povređenih odvezeno u obližnje bolnice“.

Čini se da je eksplozija bila „nameran akt“, ali nema „nikakvih dokaza o povezanosti s terorizmom“, kazao je gradonačelnik Bill de Blasio na pres konferenciji.

U eksploziji je ranjeno 29 ljudi, ali u ovom trenutku ništa ne ukazuje na to da ima veze s terorizmom, objavili su i drugi zvaničnici. Među ranjenima se samo jedna osoba nalazi u teškom stanju.

Od 29 povređenih njih 24 odvedeno je u bolnice s povredama koje je izazvalo staklo ili metal.

Do eksplozije dolazi samo nekoliko sati nakon što je u Nju Džersiju eksplodirala bomba u kanti za smeće zbog čega je otkazana humanitarna trka američkih veterana.

CNN je javio, pozivajući se na svoje policijske izvore, kako se veruje da je eksploziju izazvalo improvizirano eksplozivno sredstvo.

O eksploziji je obavešten i američki predsednik Barak Obama.

Pronađen još jedan „sumnjiv predmet“

Nujorška policija pronašla je još jedan „sumnjiv predmet“ za koji se pretpostavlja da je eksplozivna naprava, nekoliko sati posle eksplozije na Menhetnu.

Predmet koji liči na ekspres-lonac povezan sa žicama i mobilnim telefonom je pronadjen nekoliko blokova od mesta eksplozije u kvartu Čelsi, prenosi agencija AP.

Naprava je pronadjena u plastičnoj kesi u 27. ulici, u blizini šeste i sedme avenije.

Policija je upozorila gradjane koji stanuju u toj ulici da se sklone od prozora.

Sumnjivi metalni predmet je pronadjen nekoliko sati posle eksplozije „improvizovane eksplozivne naprave“ na Menhetnu u kojoj je povredjeno 29 ljudi.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari