Izetbegović: Šta se Nikolić brine, Dodik zna da se brani 1

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da nema šta da pojašnjava predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću raniju izjavu.

U toj izjavi je Izetbegović uporedio Milorada Dodika sa Gadafijem i Sadamom, prenosi B92.

Kako piše Klix.ba. Izetbegović je priznao da to poređenje nije najbolje, ali je dodao da se njemu to, eto, desilo jednom, a „Nikoliću hiljadu puta da kaže neku prejaku reč”.

– Kada bih ja sad počeo da pitam Nikolića šta je kad rekao u proteklih 25 godina, bio bi to dug spisak. Ne treba da mi lideri država jedni drugima postavljamo pitanja. Uostalom, šta se on brine, Nikolić je Srbijanac, a ovo je BiH. Dodik zna sam dobro da se brani. Možda to za Gadafija i nije najbolje poređenje, meni se desilo jednom, Nikoliću hiljadu puta da kaže neku prejaku reč“, istakao je Izetbegović, koji je u okviru predizborne kampanje otvorio tunel Karaula.

Nikolić je ranije danas izjavio da Izetbegović duguje objašnjenje za izjavu kojom je Dodika uporedio sa Gadafijem.

Predsednik Srbije, naime, smatra da Izetbegović treba dodatno da objasni kada je bio iskren – kad je rekao da rata u BiH neće biti ili kada predviđa da će Dodik posle vojne intervencije da bude mučen, ponižavan i ubijen.

„Ko će to, po njegovom mišljenju, da uradi? Protiv Gadafija su okrenuli stanovnike Libije. Šta bi trebalo da se desi da bi stanovnici RS to učinili svom letigimno izabranom predsedniku? Dodik se koristi demokratskim principom da ostvari svoje ideje. Koje sredstvo bi Izetbegović koristio da ostvari svoj naum o ubistvu jednog predsednika?“, upitao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari