Dojila bebu za skupštinskom govornicom 1Foto: YouTube

Poslanica u islandskom parlamentu Unur Bra Konradsdotir držala je govor u parlamentu u direktnom televizijskom prijenosu, dojeći istovremeno svoju šestonedeljnu ćerku, prenose agencije.

Novinarima je nakon govorra izjavila da je to za nju „najnormalnija stvar na svetu“. Dok je govorila, članica desno orijentisane Nezavisne stranke ustala je s bebom na grudima. „Uopšte se nije uznemirila“, rekla je, misleći na kćerku. „Naprotiv, pobunila bi se da sam prestala da je dojim kako bih rekla što sam naumila“, rekla je poslanica koja ima još dvoje dece.

Islandski mediji su potvrdili da je ovo prvi slučaj da je poslanica dojila bebu u parlamentu i istovremeno držala govor, prenosi N1 pozivajući se na agencije Hinu i AFP.

To i nije neobično s obzirom na zemlju u kojoj se dogodilo, a poznato je da se Island odavno bori za jednakost polova. Godine 1980. u toj zemlji je demokratski izabrana prva predsednica neke evropske zemlje, Vigdis Finbogadotir. Na tom položaju je bila punih 16 godina, što je ujedno najduži mandat jedne izabrane predsednice.

Poslanica Konradsdotir navela je da naporne i odgovorne političke dužnosti nisu uticale na njenu ulogu majke. „To je poput svakoga drugog posla, morate obaviti ono što morate“, jednostavno je objasnila.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dsA2wUB0ttc]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari